IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо мъжете над 40 купуват скъпи коли?

Основните причини са повишаване на самочуствието и привличане на вниманието на жените

Широко разпространено е мнението, че след 40-годишна възраст настъпва някаква криза на средната възраст, която тласка хората към отчаяни неща. Например, има мнение, че именно на тази възраст мъжете предпочитат да купуват премиум автомобили и сега, изглежда, учените са разбрали защо това се случва, пише Daily Mail.


Дейвид Бекъм


Докато доскоро се смяташе, че покупката на скъпа кола не помага на хората на средна възраст да се чувстват по-жизнени, то сега, ново проучване предполага, че закупуването на скъп премиум автомобил всъщност може да повиши самочувствието на мъжа.

Новото изследване е проведено от учени от Федералния университет на Рио Гранде в Бразилия. Резултатите от проучването показват, че мъжете, които притежават автомобили като Corvette и Porsche, се възприемат като притежаващи по-високо ниво на семейни ценности и социално господство.

Освен това резултатите от проучването показват, че те като цяло се считат за по-компетентни. Авторите на изследването смятат, че резултатите са свързани и с факта, че жените вярват, че да бъдеш партньор на собственик на скъп автомобил всъщност може да бъде печелившо.

Имайте предвид, че изследването на учените се състои от две части. В първата те се фокусират върху влиянието на това какво ще каже противоположния пол за избора на скъпи коли, а във втората част на изследването учените наблягат на това как самият собственик на суперавтомобил възприема себе си.

В първата част на проучването 171 души са участвали в анкетата, разглеждайки хора от противоположния пол, които притежават скъпи коли. Учените отбелязват, че в този етап от изследването са участвали 93 жени, останалите са мъже. Резултатите показват, че независимо от пола, повечето хора имат желание да се възползват от връзки с партньори, които притежават скъпи коли.

Във втората част на изследването са участвали 409 души: 206 жени и 203 мъже, които са притежавали луксозни и скъпи автомобили. Изследователите ги карат да опишат своите възприятия за социален статус, социално господство и партньори. Резултатите показват, че собствениците на премиум автомобили демонстрират по-високо ниво на субективен социален статус от участниците с или без скъп автомобил.


0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до 17 ( преди 4 месеца )
    За дизелите си прав. Дори с не знам си какъв филтър за купето, се усеща недобре поддържание дизел 2 или 3 коли пред теб. Тия дни по околовръстното в София се чудех как да избягвам такива автомобили, да не говорим че по светофарите беше ад, поне за мен. Голяма гадост е да живееш в това смрадливо място. Жалко, че за част от хората само там се намира добре платена работа...
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Мъжете купуваме скъпи коли, когато имаме пари. За съжале ие, за 90% от нас, това се случва след 20 години гри дене по универистети и кариери или като получим мазно наследство... Иначе, се вижда при атлети, звезди и млади ентерпреньори - Още на 20 години си правят автопарк.
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    никой не разглежда автомобила като инвестиция за поколенията освен ако не е лимитирана серия
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    няма по безмисленно от кабриолет лятото е ад под небето през останалото време студено шумно ужасно мръсно не ми се мисли за удоволствието от шофирането ако караш след някой изтърбушен дизел кабриолета е само за луксозния клас като четвърти - пети автомобил да се врътнеш по крайбрежието да те види тълпата
  • #16
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 4 месеца )
    Чисти комплеХи + Андрофаза, Сър! Освен това - собствениците на лЮкс и премиум машините демонстрират по-високо ниво на субективен социален статус от участниците без скъпа кола. Отделно от това, по този елементарен н/н по-лесно им падат в мрежата на тез паяци младите безмозъчни силиконови Kифли и съвсем ясно е, че съ скъпарската кола винаги пИчелиш палмата... И тази истина е отколешна, а не от това днешно мижаво изследване.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Itso ( преди 4 месеца )
    И после на 60 пак ефтини барутници, защото осъзнават че са си хвърлили парите в канала. Инвестира се в имот, земя, нещо, което може да завещаеш на децата си. Скъпи коли си купуват футболисти и рап и чалга певци.
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 4 месеца )
    Защото вече могат да си го позволят.И 20 годишните ще купуват скъпи автомобили ако имат пари.
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 4 месеца )
    Класическо, "Обсъждахме с жената и накрая тя отсече..."
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Абе аз минах 40-те и се замислих за кабриолет. Няма нужда да е някакъв тузарски, но да можем с жена ми да се наслаждаваме лятото и слънцето. Казвам й, показвам какво може да си купим, че сега има доста нормални предложение и тя не, предпочитам басейн. Та, сега вместо кабрио, чета за басейни. :)
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 месеца )
    До РУК.Изпатканяка пере на ръка в банята.