IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато и Швейцария правеше суперколи

Този доста рядък автомобил е чудесно съчетание от американска мощ и италиански дизайн

Ако си мислите, че познавате знаете всички модели, създадени на платформата на Chrysler M/F, може и да грешите, защото съвсем не всички автомобили на тази база са американски. Не бива да забравяме за екзотичния швейцарски производител Monteverdi и неговия модел Sierra. Швейцария генерално не е свързана с автомобилната индустрия, но там през годините също има различни малки и изключително интересни производители, като Rinspeed, Sbarro или Monteverdi.


Monteverdi Sierra


Monteverdi първоначално поръчват каросериите на своите бутикови автомобили на ателието Pietro Frua, което е известно с шедьоври като кабриолетите на базата на Rolls-Royce Phantom. Ранните модели от серията High-Speed ​​се предлагат като седани, кабриолети и купета и се продават добре, но по-късно марката постепенно избледнява като идентичност.

Въпреки това колата, която се вижда на снимките, е интересна интерпретация на тема техника от Chrysler. Истината е, че ако не знаете факта, че Sierra е базирана на Chrysler, няма как да отгатнете.


Monteverdi Sierra


Е, може би арматурното табло леко разкрива произхода на колата, както и разбира се двигателят - тук са монтирани V8 агрегати 5.2 и 5.9. Автомобилът от снимките е с по-големия от двата мотора и се продава за 90 000 евро. Моделът е невероятно рядък - твърди се, че са произведени едва 15 седана, пет комбита и два кабриолета.

Наследникът носи името Tiarra е е базиран на Mercedes W126, но дизайнът му се оказва драматично близък до оригинала и съответно почти никой не иска да даде огромна сума, за да получи леко ремоделиран Mercedes, което води и до фалита на Monteverdi през 1984 г.
  
  
Какво още трябва да знаете за Monteverdi Sierra (ГАЛЕРИЯ):


  


0 от 500