IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарски суперавтомобил

Швейцарският супер автомобил Weber Sportscar Faster One може да изглежда доста екзотично, но в същото време е един от най-бързите на света, ако се вярва на данните на производителя.

Швейцарски суперавтомобил
Двуместният автомобил има собствено тегло от 1 100 кг. Колата е със силно модифициран компресорен двигател V8 LS7 на General Motors с обем 7.0 литра. 


Максималната му мощност е 900 к.с., а максималният му въртящ момент впечатляващите 1 050 Nm. Движението се предава към четирите колела чрез полуавтоматична скоростна кутия с шест степени, превключвани от волана с технология в стил F1. 


Според швейцарската фирма, колата ускорява от място д 100 км/час за 2.5 секунди и достига скорост от 200 км/час за 6.6 секунди. Само за 16.2 секунди се достига до скорост от 300 км/час, а максималната скорост на суперавтомобила надхвърля 400 км/час. 


Швейцарското чудо е също толкова впечатляващо когато става въпрос за спиране. От скорост 100 км/час колата спира на място за 30 метра. Според информация на швейцарските медии грозноватия Faster One на Weber Sportscars, с табло сякаш правено в час по трудово обучение, струва 1,620,000 швейцарски франка или 1,38 милиона долара. 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    awe che ima dobri harakteristiki ima kolata ama chesno kazano prili4a na batmobila:D
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Грую ( преди 15 години )
    Малииии! Руснаците щяха да сковат нещо по-сносно,ве! Музиката,май,е "NEO"! Анатема,анатема!
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Аиос ( преди 15 години )
    Многостранен дизяйн, предния капак се вее чершава на Мария от рекламата на бонукс, отзад е недовършена... Но даннинте наистина са добри и ако са вярни, грозния дизайн няма да има значие :)
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Radio Erevan ( преди 15 години )
    Жалко, че няма снимки преди катастрофата.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ........ ( преди 15 години )
    bravo 4 adski to4no i na mqsto
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    просто няма начин тези предни и задни престилки да са аеродинамични, по скоро са такива за фасон, ако ги позаоблят малко сте изглежда още "по-фантастично" а коментара за интериора - а ти какво искаш, за супер спортен автомобил след като и това е останало пак добре, или ше ходиш на пазар с него
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Отпред ми прилича на ритнат мерцедес SLR:)
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ема ( преди 15 години )
    по-скоро прилича на швейцарски супер-автомобил, в/у който са изтървали тежък *** предмет :)
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ето това е да пееш и да не можеш, камо ли да плачеш. Тоест Мотора взели от GM ,които горките по незнайни причини не го монтират на свой автомобил!! Още повече ,че GM е пред масов фалит и такива тех.денни биха го върнали в надпреварата при най-бързите. Второ, външен дизайн!!! Това е нещо ужасно страничната линия има приличен вид но отпред това нещо прилича на Автомобилен Франкенщайн или по нашенски Автомобилен-*** заради уродливата си предница. А отвътре ооо няма кво да кажа колата изглежда меко казано УЖАСНО. Единственото хубаво нещо са неофицялните характеристики ,които да се надяваме ,че ще станат офицялни и действителни. Щото Някой супер мощни коли със страховити заводски данни се оказаха реално по слаби от доста по посредствени марки ! Както бе случая с S7 Салеен с умопомрачителните за времето си 750 коня . Заводско даваха ускорение от 0-100км. за 2,8 сек. и го даваха с максимална скорост от 350 км. Но при тестовете се оказа ,че "Убиеца на Бугатита" Ускорява от 0-100 за 4,2 сек. и максималната му скорост не превишава 287км. Дано и тука не се получи същото. п.п. Между другото от Салеен не обелиха и дума след теста на Ауто билд с техния S-7 но и не промениха и тех. данни на автомобила и все още зарибяват клиенти с ускорение от 2,8 сек и максимална скорост от 350км. Явно е ,че търговците от Салеем освен ,че са измамници, излязоха и нахални измамници.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    rado ( преди 15 години )
    Невeдоми са пътищата на аеродинамиката...