IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този странно изглеждащ SUV ще замени BMW iX3

Наследникът на електрическото X3 ще използва платформата Neue Klasse

Снимки на тестови прототип на електрически SUV на BMW, който трябва да замени сегашното iX3, се появиха в редица автомобилни издания. Особено впечатление прави странния дизайн на автомобила, чиято предна част донякъде напомня Opel Vizor, но всъщност представлява продължение на концепцията New Class, която беше изложено автосалона в Мюнхен през септември 2023 г.


BMW iX3


Бъдещият SUV на баварците ще се произвежда в нов завод в Дебрецен (Унгария) и ще бъде пуснат в продажба в Европа през втората половина на 2025 г. Според информациите, първоначално ще излязат модификации 40, 40 xDrive, 50 xDrive и M60 xDrive, като засега не се предвижда М-версия, разработена от спортното подразделение на марката.

Както е известно, BMW ще отвори нова глава в електрификацията си през 2025 г., когато моделите на ток на марката ще преминат на изцяло нова платформа. Тя се казва Neue Klasse (Нова класа), като първоначално ще бъде в основата на поне 6 нови SUV-модела. И заснетият на тестове явно е първият от тях.


BMW iX3


Към момента разработката на този модел е известна като Project NA5. Премиерата му планирана за 2025 г., но преди това - през 2024 г., BMW ще пусне електрически седан с размерите на 3-Series, който ще бъде и първият електромобил на марката на платформата Neue Klasse.

Що се касае до бъдещият SUV, той е с размерите на iX3, но благодарение на новата архитектура ще получи по-големи багажник и вътрешно пространство. На снимките електромобилът изглежда малко раздут, но това може да се дължи и на допълнителни фалшиви панели, монтирани за камуфлаж.


BMW iX3


Засега няма яснота за опциите за задвижване. Предполага се, че ще има версии със задно предаване, както и със задвижване на четирите колела, съответно с различен капацитет на батериите. Твърди се, че пробегът на електрическия SUV ще бъде около 580 км.


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Докато не излезе офицялно, може да хвърляте боб и гадате по картинки колкото искате за това как ще изглежда и с какви агрегати ще се появи.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Има някаква вероятност предния капак да изглежда така заради "благодарение на новата архитектура ще получи по-големи багажник и вътрешно пространство. На снимките електромобилът изглежда малко раздут, но това може да се дължи и на допълнителни ФАЛШИВИ ПАНЕЛИ, монтирани за камуфлаж.", но лично аз се съмнявам. Даже допускам, че въпреки новата платформа и липсата на двигател, по навик са натъпкали толкова много неща под предния капак, че пак да няма преден багажник.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Какво точно налага този висок преден капак при електромобил? Не само разваля аеродинамиката, а и създава впечатление за изостанала технология.