IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турция се похвали с трети електромобил

Марката Amperino започва серийно производство през 2025 година

Трети производител на електрически превозни средства ще се появи в Турция. Новата марка се казва Amperino, а нейният първи модел е малък, триместен електрически автомобил, който е кръстен C-100 в чест на стогодишнината на Турската република.


Amperino C-100


Колата беше представена на специално събитието. Тя всъщност представлява превозно средства от класа L7 (тежък квадроцикъл), което означава, че може да се управлява от 16-годишни с книжка за мотоциклет. Серийното производство на модела е планирано да започне през 2025 г.

Amperino C-100 е създаден от предприемач от Бурса, който работи върху него в продължение на много години. Размерите на C-100 са скромни - дължина от 3,16 метра дължина, което е по-малко от четириместния Smart, и 1,5 метра ширина и височина.


Amperino C-100


Салонът на електромобила е само с три места. Отпред има нещо като кокпит с волан в центъра и единична седалка за водача, а две седалки за пътници са разположени отзад и отстрани. Тоест, благодарение на липсата на четвърта седалка, пътниците могат лесно да опънат краката си. Обемът на багажника е 370 литра.

Технически данни за C-100 липсват, като се знае единствено, че пробегът му с едно зареждане е 180 км, а максималната скорост - 90 км/ч. Догодина ще бъдат сглобени 10 бройки от Amperino C-100, а пълноценното производство се планира да започне през 2025 г.


Още снимки на новата турска електрическа кола - вижте в галерията:


0 от 500