IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водеща на Top Gear продава уникалното си Ferrari 550M WSR

Този автомобил е притежател на един от впечатляващите рекорди за скорост

През 90-те Ferrari постави световен рекорд за скорост с 550 Maranello - и след това направи специално издание, за да го отбележи. Ето каква е историята: през октомври 1998 г., преди търговците да открият силата на времето за обиколка на „Нюрбургринг“, Ferrari реши, че най-добрият начин да покаже възможностите на своя най-нов V12 флагман е да постави нов рекорд за средна скорост, използвайки гигантския овал в Центъра за транспортни изследвания в Охайо. Целта е изпълнена, като автомобилът успява да постигне средна скорост от 306 км/ч в продължение на 100 мили (160 км).
 


Ferrari 550M WSR


За 12-цилиндров гранд турър, проектиран да изминава много километри много бързо, световните рекорди по същество послужиха като печат на одобрение за 550. Въпреки това, за изненада на абсолютно никого, автомобилът, използван за поставяне на рекордите, не беше точно сериен.

В мрежата се говори, че въпросният Titanium Silver 550M е бил "леко модифициран" от съображения за безопасност, въпреки че очевидно е бил оборудван с пакета за окачване Carrozzeria Scaglietti, който е включен в личния 550 на Михаел Шумахер и два други автомобила.


Ferrari 550M WSR


Като се има предвид това, части от вдъхновеното от състезанието окачване на Carrozzeria Scaglietti предполагаемо ще формират основата на Fiorano Handling Package на 550, който ще бъде включен в ултра-лимитирания 550M WSR, създаден в чест на опита за рекорд. 33-те екземпляра от серията WSR също включват облицован с кожа ролкейдж, велурен волан, седалки от въглеродни влакна и плакет, отбелязваща чупенето на рекорда.

Двигагелят - 5,5-литров V12, е оставен недокоснат, но 485 к.с. би трябвало да са достатъчни за комфортно пътуване със 306 км/ч в продължение на 160 км - ако трябва да се вземе предвид поставения рекорд.


Ferrari 550M WSR


Сякаш WSR не изглежда супер специален на пръв поглед, но пък този конкретен екземпляр някога е бил собственост на Джоди Кид. Красавицата, превърнала се в YouTube звезда, е притежавала всякакъв вид италианска екзотика през годините, включително Lamborghini Murcielago и Maserati Gransport – но наскоро тя написа, че нейният 550M WSR е за продан. В момента колата е на малко над 90 000 км, а исканата цена е малко над 340 000 лева.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Стеф ( преди 4 месеца )
    Ако е на 90 000, това е ужас за един купувач....Да, това Маранело изглежда като по-улична кола, не е като F-40, F-50, Енцо и т.н...За последно изброените(вкл. и 458) не съм виждал обява на Ферари над 20-25 хиляди километра! Обявите са за 10-15 хиляди км. в повечето случаи. Но да не забравяме, че това беше марка за комплексари с неизкарани с бачкане пари...В един момент, заради масовата шарлатания в България те станаха като Москвич и Жигули.(Има 1 NSX и 100 Ферарита в обявите)
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Карача ( преди 4 месеца )
    Пичове, тая кола не е да ходиш с нея на пазар до Кауфланд. Комфорт, момфорт и т.н. не са били приоритетни за нея. Хората, имащи такива ферарита обикновено имат поне по още 2-3 коли. И със сигурност имат по-комфортна ежедневна такава. Тази е за чесане на его.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Аз пък не очаквам да дам маса пари за кола и тя да е комфортна, стандартна или не знам си какво си. За тая цел има други по-разпространени марки като Порше.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 4 месеца )
    Е, що ми требваше да уча? Сега ни Ферари, ни електромобил?!
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Коста ( преди 4 месеца )
    Все ще се намери някой, но аз такава кола не искам. Отъркани спортни седалки, липса на комфорт, пък мощност, която няма къде да използваш. За толкоз пари - повече комфорт.