IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представи нова суперкола за специален клиент

SP-8 е версия роудстър с принтирана на 3D предна решетка и вдъхновени от F40 джанти

Отделът за специални проекти на Ferrari продължава да работи с разработването на още един единствен по рода си автомобил. Поръчан от богат клиент от Тайван, SP-8 представлява F8 Spider, чийто електрически прибиращ се твърд покрив е премахнат, за да се създаде истински роудстър без никакъв покрив. Той е боядисан в комбинация от матово Argento Micalizzato със секции от въглеродни влакна, завършени в блестящо синьо.


Ferrari SP-8


SP-8 е нещо повече от F8 Spider без покрив с фантастично двуцветно боядисване, тъй като избягва много от частите на автомобила-донор. Например, фаровете са напълно нови, а задните светлини следват задните светлини на Roma, но с различна графика. Ferrari посочва, че предното стъкло и накрайниците на ауспуховата система са заимствани от 296 GTB. Що се отнася до джантите с ретро вкус, дизайнът с пет спици и матово сиво покритие е модерна версия на колелата на F40.


Ferrari SP-8


Наред с това автомобилът има внушително широка алуминиева предна решетка, която е направена от една-единствена, 3D отпечатана форма и обхваща вертикални линии с ретро привкус. Този дизайнерски елемент се намира и на капака на двигателя, където има надлъжни ивици като намек към класическите модели с техните странични ивици, като например Testarossa. Ferrari казва, че дизайнерите са отделили много време в усъвършенстване на каросерията чрез технологията CFD, за да се уверят, че колата остава удобна и тиха дори без покрив.


Ferrari SP-8


Интериорът е леко изненадващ - не бихте очаквали да намерите текстил във Ferrari, но SP-8 го комбинира с лазерно гравирана Navy Blue Alcantara. Подовите стелки пък са със специален преливащ ефект. Няма никакви промени в централно монтирания V8, така че 3,9-литровият двигател с два турбокомпресора продължава да генерира и максимален въртящ момент от 770 Нм, насочен към задните колела.


Ferrari SP-8


Ferrari SP-8 вече е изложено в Италия на пистата Mugello и ще остане там до края на събитието Finali Mondiali Ferrari 2023 на 30 октомври. Следващата му спирка ще бъде в музея на Ferrari в Маранело, където ще бъде изложено от 16 ноември до март 2024 г.

0 от 500