IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-евтини нови коли с 4х4 в България

Някои модели с пълно предаване са поскъпнали с по 50% само за три години

С всяка следваща година думата "евтин" в нашите традиционни класации все повече звучи като подигравка. Затягащи се екологични стандарти, растящи изисквания към системите за сигурност, инфлация, а също и спекулативно възползване на производителите от създадения през 2021-2022 дефицит: всички тези фактори тласнаха цените на автомобилите до астрономически висоти.

А при 4х4 моделите, които се ползват с особена популярност в България, има и още един фактор: те стават все по-голяма рядкост. За повечето автомобилни компании е по-изгодно да продават моделите си с по-просто задвижване - и по-голяма печалба. На пазара се появяват много нови електромобили със задвижване на четирите колела, но те по никой начин не спадат в графата "евтини". Достъпът на клиентите до 4х4 става все по-оскъден. През 2020 в нашата класация на най-евтините AWD модели имаше цели 18 за под 50,000 лева. През 2021 вече бяха 13. Сега са само четири. При някои модели поскъпването спрямо 2020 е шокиращо: почти 28 000 лева при Nissan Qashqai, над 30 000 лева при Honda C-RV, и цели 34,000 лева поскъпване за пикапа на Great Wall (макар и със смяна на моделното име от Steed на Poer).
   
     
Най-евтините коли с 4х4 в България (ГАЛЕРИЯ):


* Сравненията с предишни години често са за модели от различни поколения, различно задвижване и оборудване. Просто сме посочили най-евтиния вариант с двойно предаване в гамата. Класацията е само на база на официалните ценови листи
  
   

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бори ( преди 4 месеца )
    Взимаш си Ауди б4 куатро и ти дреме на шмайзера бие ги тия всичките грозотии
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    до 16 , научи се на правопис първо и тогава се прави на умник и " подготвен "! Такива мечтатели и теоретици в БГ с лопата да ги .......... .
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Може да ползва самолет/влак/автобус/споделен автомобил/велосипед/краката си/ролери/тротинетка/кон/каруца, за да стигне където иска. Не е задължително да е с автомобил или такси?! Аз втора седмица не си ползвам автомобила, защото не ми трябва. Но това е, защото живея в малък град и всичко е на 10-ина минути пеш от нас и разбира се, не пренасям тежки предмети. Всичко е въпрос на нужда и възможност. :)
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 11,а на таксиджията кат идеш на спа хотел или ски в чужбина или дори в България и на него ли ще плащаш спането. Не се изказвай неподготвен,щот за 10 пътувания и ще ти свършат мъните,освен ако не си закотвен и не излизаш извън от града с години.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 5 а ако ти трябва и цена-качество и проходимост заедно си вземаш Дачия Дъстър можеш да изчакаш до 2024г. за да вземеш Дъстър 3 визия един път.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До но комент ( преди 4 месеца )
    Като видиш въртящия момент на дизела и разхода му, може да ти стане ясно защо не е по-лошо предложение. Мощността не е всичко, дори и Константинчо го знае. КПД и въртящ момент в ниските обороти са не по-малко важни. От един литър и 200 к.с. могат да се извадят, но не е толкова важно.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Константинчо, като напишеш коня, вместо конски сили и като го раздаваш банално критичен към екологичните мерки, мислиш, че изглеждаш компетентен ли? ;)
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    ОцелялОтСДС-Чумата ( преди 4 месеца )
    Май стадото се понаскача или продължава:"Кой не скача е червен",а !?
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тия не познават парите ! Една торба пари за някаква каляска.С толкова пари ще ползвам такси за два живота ! Без да плащам за подръжка ,за гориво ,за винетки за застраховки и т.н.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    За универсален автомобил който става и за семеен определено Дъстъра най си струва парите. Аз лично бих взел Сузуки Джимни щото ме кефи ретро дизайна а и си е истински джип макар и в умален размер. Има много възможности за тунинг по него.