IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци забраниха реклама на Toyota

Движещият се по коритото на река Hilux вредял на околната среда (ВИДЕО)

Toyota Hilux продължава да печели фенове по света със своята практичност, механична здравина и способност да пресича почти всеки терен, който нейният шофьор може да срещне. Оказва се обаче, че не всички харесват японския пикап, а доказателство за това е решението на Агенция за рекламни стандарти във Великобритания (ASA), която забрани новата телевизионна реклама на модела.


Toyota


Причината за решението е липса на социална отговорност по отношение на околната среда. Във видеото се вижда как автомобилите на Toyota се движат по коритото на река, като според ASA това е „шофиране на кола през естествени екосистеми, без да отчита отрицателното въздействие върху тях“.

От своя страна представители на концерна Toyota Motor твърдят, че рекламата само демонстрира възможностите на автомобила, който е предназначен за хора с „реална нужда от SUV - например за фермери, горски работници или пазачи в паркове“. От японския производител са категорични, че никой разумен зрител не би възприел рекламата като насърчаваща шофьорите да шофират безотговорно и по този начин да вредят на околната среда.



Освен това, от Toyota посочват, че кадрите са заснети в Словения на частна земя с разрешение на собственика и че усилията на марката да електрифицира колите от 1997 г. доказват колко е отдадена на грижата за планетата.

Доводите на японския концерн обаче не се приемат, като от ASA са категорични, че рекламите „представят и одобряват използването на превозни средства в начин, който пренебрегва тяхното въздействие върху природата и околната среда“. Затова и видеото няма да се излъчва на територията на Великобритания.


0 от 500