IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разкри защо новият флагман на марката е толкова бърз

Суперхибридът Revuelto постига идеален баланс между форма и функция (ВИДЕО)

Италианският производител Lamborghini публикува поредното видео, посветено на достойнствата на най-новия суперхибрид Revuelto. Този път главният дизайнер на марката Митя Боркерт и специалистът по аеродинамика Уго Ричио обясняват как външният вид на купето съчетава корпоративния стил и изискванията за рационализиране.



Според представители на марката външният вид на Revuelto е продиктуван както от дизайнерските традиции на Lamborghini, така и от желанието за оптимизиране на нивото на въздушно съпротивление и притискаща сила. Хиперавтомобилът е наречен „произведение на изкуството, което постига перфектния баланс между форма и функция".

Благодарение на характерния клиновиден силует с характерна линия на покрива, потокът от входящ въздух е насочен към задния радиатор. Необичайната ъглова форма на арките на задните колела и формата на вратите също допринасят както за външния ефект, така и за аеродинамиката. Задното крило има три позиции - за максимална аеродинамика, максимална скорост и максимална притискаща сила.

Докато поддържа разпознаваем стил, аеродинамичната опашка на Revuelto генерира 66% повече притискаща сила от Aventador. В същото време се наблюдава намаляване на съпротивлението, както и увеличаване на мощността на задвижващата система до 1015 к.с. позволи да намали времето за ускорение до 100 км/ч с 0,3 секунди - Revuelto е в състояние да направи това за 2,5 секунди.


0 от 500