IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За какво още могат да се използват автомобилните сенници

Благодарение на тях можем безопасно да разговаряме по телефона в движение

Както е добре известно, автомобилните предни стъкла са оборудвани със сенници от незапомнени времена. Те могат да се видят, както на ретро и ​​класически коли, така и на най-модерните автомобили. Въпреки това, болшинството от шофьорите рядко ги използват или изобщо не ги използват - слънчевите очила осигуряват по-добра защита от отблясъци. Но сега ви разказваме за едно друго приложение на класическия сенник.


сенник


Модерният автомобил е богат на оборудване: понякога има толкова много различни опции, че средностатистическият шофьор не използва дори половината от тях. Всяка кола обаче има сенници. Но кога за последен път сте ги използвали? Съдейки по дебелия слой прах по горната им част в сгънато състояние, не е било скоро.

Това пособие обаче може да се използва и за друго, освен за предпазване от слънцето. То може да ви предпазва от камерите или от органите на реда по пътищата. По-конкретно става дума за говоренето по телефона. И ако обичайното „сърфиране“ в социалните мрежи се случва в областта под арматурното табло и не се вижда от катаджии или от камери, то телефонът, притиснат към бузата, е много видим.

Картината на камерите вече е с толкова високо качество, че дори можете да различите модела на мобилния телефон. Тук сенникът идва на помощ. В определена позиция лицето на водача се скрива и телефонът, притиснат до ухото, не може да се види.

Но сенниците се могат да се използват за телефонни разговори и от онези, които не искат да нарушават правилата за движение, но не могат да използват лукса на вградената в колата екстра „свободни ръце“ поради финансови обстоятелства и поради годината на производство на техния автомобил.

Вариантът е да свалите сенникът и да пъхнете мобилния телефон в лентата или в щипката му за документи. Така можете удобно и безопасно е да използвате вградената функция за свободни ръце на самото устройство. И слушателят, и говорещият ще се чуят доста добре.

0 от 500