IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac показа най-секретния си модел

Всички подробности за електрическия Optiq си остават тайна

Международното автомобилно изложение в Лос Анджелис се превърна в домакин на премиерата на няколко нови модела, включително електрически кросоувър от Cadillac.


Cadillac Optiq


Любопитното е, че премиерата се състоя само на думи, тъй като автомобилът така и не беше докаран на изложбата, а производителя публикува само две официални снимки на новия продукт и очерта приблизителните срокове за появата на модела на пазара. Китайските сертифициращи органи обаче разкриха малко повече информация за бъдещия кросоувър.

Новият Cadillac Optiq е най-малкото електрическо превозно средство в семейството IQ на американския производител, което в момента включва кросоувърите Cadillac Lyriq и Cadillac Escalade IQ, както и флагманския седан Cadillac Celestiq.


Cadillac Optiq


Подробна информация за новия продукт, включително списък с оборудването и цената на електрическия автомобил, ще бъде разкрита едва през 2024 г. Досега американският автомобилен производител не е казал нищо за Optiq.

И все пак през лятото на 2023 г. в Китай бяха публикувани някои данни за кросоувъра, които вече бяха сертифицирани от местните регулаторни органи. Според изтеклата информация Cadillac Optiq ще бъде сходен по размер с модела XT5. Няма информация за задвижване на четирите колела, но се знае, че ще бъдат пуснати в продажба две версии - с електрически двигатели от 205 и 245 конски сили.


0 от 500