IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпите коли в историята

В списъка попадат както класически автомобили, продадени на търг, така и нови хиперколи

В сегмента на най-скъпите автомобили прави впечатление голямото разнообразие от модели. Също толкова разнообразна е и тяхната възраст. Въпреки че на търговете цените на някои стари коли могат да достигнат умопомрачителни граници, съществуват и нови предложения, които не им отстъпват по стойност.

Последният голям ценови пробив беше направен от Ferrari 250 GTO от 1962 г., което бе продадено на търг за 51,7 млн. долара. По този начин автомобилът се превърна в най-скъпата кола на италианската марка, продавана някога на търг. Въпреки това моделът далеч не е най-скъпият автомобил в света. През май 2022 г. на закрит аукцион някой плати невероятните 143 млн. долара за Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe от 1955 г. Тук обединяваме в една класация най-скъпите коли, продавани на търг, и новите хиперавтомобили, чиито цени остават достъпни само за най-богатите хора на планетата.
 
 
Най-скъпите коли в историята на автомобилната индустрия (ГАЛЕРИЯ):


 
 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Живанши ( преди 5 месеца )
    Не че другите ламари не са мадеценени, ама Ламбото не е продавано за тия пари НИКОГА! Другите са и са адекватни примери. Ламбото - не! За тия пари си купуваш изтребител 5то поколение, не няква кола за инвалиди.