IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите и най-красиви хиперколи на света

В списъка попадат само кандидати за слава с мощност, близка до 2000 к.с.

За да може един автомобил да бъде определен като „суперкола", той трябва да отговаря на няколко официални изисквания. Сред тях са наличието на изключително мощен двигател от всякакъв тип (бензинов, дизелов, електрически) или комбинация от тях. С течение на времето обаче идеята за праговата стойност се променя и днес е общоприето, че моделите с мощност от 1000 к.с. преминават в горната категория на „хиперколите“.


Най-бързите и най-красиви хиперколи на света


И това описание обаче бързо се променя. Суперколите и хиперколите трябва също така да предлагат впечатляваща динамика, като се отчита ускорението не само от 0 до 100 км/ч, но и до 200 и 300 км/ч. Максималната скорост може да надхвърли 500 км/ч, но в същото време конкретният модел трябва да има разрешение за използване по обществени пътища.

Самата класация за най-добри суперколи и хиперколи обаче няма как да бъде основана само на показателите за динамика, тъй като в повечето случаи става въпрос за стойности, обявени от производителя. Цената също няма как да бъде обективен критерий, но пък мощността остава. В случая изданието Autonews събра на едно място модели с минимум 1900 к.с., което е наистина впечатляващо. Някои от тях обаче развиват доста повече.


Най-бързите и най-красиви хиперколи на света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500