IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново лице за най-евтиния електрически кросоувър в Европа

Dacia Spring получава не само промени в дизайна, но и мотор с по-голяма мощност

Електрическият кросоувър Dacia Spring, който е популярен и у нас, ще получи актуализация за моделната 2024 година. Моделът ще се промени външно и ще стане по-технологичен. Информацията е на Motor1 .


Dacia Spring


Dacia Spring е един от най-евтините електрически кросоувъри в Европа. Цените на електрическия автомобил започват от 16 990 евро, а у нас се предлагат две версии - Cargo за 43 100 лв с ДДС и Extreme, която се предлага за 46 000 лв с ДДС.

След планираната модернизация отпред ще се появи тясна радиаторна решетка и отделна оптика. Освен това моделът ще получи нова броня. Ще има и някои промени отзад. Сред тях са актуализирана оптика и различна броня. Дължината на електрическия кросоувър леко ще се увеличи. Очаква се тя да достигне приблизително 3740 мм.

Моделът може да премине към платформата CMF-AEV, която е развитие на настоящата CMF-A. Тази платформа е предназначена изключително за електрически превозни средства. Обновената Dacia Spring ще получи електрически мотор с мощност 90 к.с. Също така, за електромобила е предвидена и по-голяма батерия.

Дори и с всички подобрения, Dacia няма да увеличи значително цената на Spring. Електрическият кросоувър ще остане евтин, за да се конкурира с бюджетните конкуренти, които постепенно навлизат в Европа от Китай.

Дебютът на обновената Dacia Spring ще се състои в началото на 2024 година. Тогава ще станат известни и точната цена на иновацията, както и пълните характеристики на обновения електрически кросоувър.


0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 5 месеца )
    Ти се ограмоти. Spring се произвежда в Китай от JMEV, който е партньор на Рено. През 2019, Рено създаде съвместно предприятие с китайската компания JMCG, която е компанията майка на JMEV.Рено държи 50% от акциите, JMCG - 37%, а останалите 13% са собственост на някаква китайска селскостопанска корпорация.И те така, Spring е 100% китайски автомобил и разработката му няма нищо с Дачия и Румъния.
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 5 ( преди 5 месеца )
    Спринга се разработва от романеще , с голямата помощ и технологии от Рено. Ако искаш да кажеш, че някои компоненти са китайски, тва е съвсем друго и не прави Дачията китайска кола. Ограмоти се малко.
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    "Електрическият кросоувър ще остане евтин, за да се конглокира с бюджетните конглокенти, които постепенно навлизат в Европа от Китай." А Спринг да не би от другаде да идва?
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    И.а ( преди 5 месеца )
    Дано пуснат Ел Дъстър много голяма пръчка мине тоя Спринг.
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Dacia ( преди 5 месеца )
    Егати "йофтения"***! :D )))))))
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Да, и са пуснали реклами на стария да прецакат простолюдието.
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Китайците който правят дачия спринг се уплашиха от новия е-С3 и почнаха с ъпгрейдите.