IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха поредния съперник на Tesla Model 3

Седанът Zeekr 007 демонстрира редица високотехнологични функции

Китайската компанията Zeekr публикува първите снимки на изцяло новия електрически седан 007, сочен за конкурент на Tesla Model 3. Дебютът на електромобила ще се състои на предстоящото изложение в Гуанджоу в Китай.


Zeekr 007


Електрическият седан въвежда нов стилистичен език за марката, собственост на Geely, с характерните светодиодни светлини, които го отличават от останалата част от гамата Zeekr. Той е разработен от главния дизайнер на Zeekr Щефан Зилаф, известен с предишната си работа в Audi и Bentley.

Вместо да приеме разделените фарове на други модели Zeekr, 007 има панели с пълна ширина с анимирани LED графики в двата края, което му придава по-футуристичен вид. Когато колата е паркирана, тези панели са черни, създавайки светлинно шоу, когато собственикът я стартира.


Zeekr 007


Zeekr не публикува снимки на интериора, но покривът е изцяло покрит със стъкло, което ни позволява да видим петместната кабина. Виждаме част от цифровия кокпит на арматурното табло и няколко високоговорителя, загатващи за висок клас аудио система.

Според китайските медии стъкленият покрив интегрира технология, позволяваща различни нива на прозрачност и осигуряваща отлична топлоизолация. Zeekr 007 също е оборудван с трио LiDAR сензори, монтирани на покрива и предните калници, поддържайки сложни системи за автономно шофиране.


Zeekr 007


Според Car News China, EV ще се базира на PMA2+ архитектурата, която е производна на широко използваните SEA компоненти на Geely. Същата публикация предполага, че Zeekr 007 ще бъде оборудван с един електрически мотор, генериращ 204 к.с. и въртящ момент от 350 Нм, позволяващ спринт от 0-100 км/ч за 6,5 секунди. Очаква се Zeekr да пусне повече версии в бъдеще, включително такива с два електромотора.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ако зарежда като старата Тесла модел 3 с 1600 км/ч или пък новата Тесла модел 3 highland с около 2000 км/ч, колко пък да е важен капацитетът на батерията? Така или иначе нали за 5 минути зареждате гориво за 30 лв и 150 км. 150 км със сигурност ще минава какъвто и да е капацитетът. Зареждането пак ще отнема 5 минути и няма да има никаква промяна в навиците на ползващите.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Дайте смешния капацитет на батерията да го видим и да се посмеем
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    липсват малко данни за батерия, пробег, но като цяло дори е по-хубаво от Т3
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами----- https://min.lc/diabexin