IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple реши проблема с безжичното зареждане в BMW

Софтуерната актуализация трябва да предотврати повредите на iPhone 15

Собствениците на BMW вече могат да бъдат спокойни, знаейки, че техният iPhone 15 няма да се повреди след използване на безжичното зарядно устройство в колата. Подразделението на марката в Обединеното кралство по-рано тази година потвърди, че разследва твърдения, че потребителите на iPhone 15, които са зареждали телефона си безжично, могат да загубят достъп до Apple Pay и други NFC функции.


Apple BMW


Според MacRumors, които първи съобщиха вътрешна бележка на Apple, потвърждаваща, че „зареждането на iPhone с малък брой зарядни устройства за безжични телефони, вградени в някои скорошни модели на BMW и Toyota Supra, може временно да деактивира NFC възможностите на устройството“. Изданието за новини също потвърди, че Apple са пуснали актуализация на iOS 17.1.1, която сега ще коригира проблема.

Въз основа на бележките за актуализация, достъпни за всички потребители на iOS, Apple казва, че са предоставили корекции на грешки за следния проблем: „В редки случаи Apple Pay и други NFC функции може да станат недостъпни за моделите iPhone 15 след безжично зареждане в определени автомобили и приспособлението за заключен екран може да дава проблеми."

0 от 500