IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте най-малко предпочитани и недооценени автоматични скоростни кутии

От френските „любимци“ до някои неуспешни хрумвания от съветската епоха – тези трансмисии остават в история като недолюбвани, но всъщност има какво да покажат

Автомобилната общност обича стереотипите, това е факт. В тази общност все още помнят правилото на трите „Ф“ (не купувайте Ford, Fiat и всичко френско) и вярват, че Toyota не се разваля. И веднага щом се появи нещо ново и не съвсем запомнящо се, това ново нещо се сдобие с репутацията на счупено и ненадеждно устройство, която ще го преследва до края на живота му.
 
 

скоростна кутия
 
 

С някои автоматични трансмисии се случва точно това – въпреки че недостатъците на по-ранните им версии са елиминирани, те така и не успяват да събудят доверие ѝ автомобилните ентусиасти.

Ще се опитаме да възстановим справедливостта и да си спомним кои автоматични скоростни кутии всъщност не са толкова лоши, колкото смятаме. И да започнем, разбира се, с французите.
 

Петте най-малко предпочитани и недооценени автоматични скоростни кутии (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500