IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Консорциум показа интересни нови проекти за градска мобилност в Япония

Ръководеният от Foxconn алианс демонстрира своите решения за превоз на пътници и товари чрез Procejt X и Y

Консорциумът MIH, воден от тайванската Foxconn, представи на изложението Japan Mobility Show Procejt X и Y – иновативни концептуални решения за градска мобилност, фокусирана върху превоза на хора и товари.
 
 
Project X
 
 

Тези проекти са насочени към променящия се пейзаж на градския транспорт чрез разширяване на опциите за споделяне на автомобили, бързи превози, доставка на храна и транспорт на стоки.

MIH е глобален съюз от компании, които разработват съвместно компоненти и софтуер за електрически превозни средства с отворен код. 

Project X е триместен концептуален автомобил, представящ дебюта на алианса в сектора на мобилността. Обръщайки внимание на по-младите поколения, които загърбват личния транспорт за сметка на споделения, Project X не само предлага иновации и свобода в градския живот, но също така отваря нови възможности за доставчиците на услуги за мобилност за подобряване на потребителското изживяване.

Концептуалният автомобил Project X може да се похвали с няколко ключови характеристики, включително гъвкави седалки, които без усилие се адаптират за настаняване на пътниците. Налична е и система за сменяема батерия, съчетаваща фиксирана настройка на батерията с лесната смяна, чиято цел е да се облекчат опасенията относно пробега, като компанията Gogoro е един от партньорските доставчици при тази технология.
 
 
Project Y
 
 

Автомобилът предлага поддръжка за роботизирано управление, което позволява персонализиране от второ до четвърто ниво на автономност, което го прави подходящ за услуги като „роботакси“ и автоматизирана доставка, както и за използване в автономни автопаркове.

Освен това превозното средство разполага с плъзгащи се врати, предназначени за бързо влизане и излизане на пътници, както и за рационално товарене и разтоварване на стоки. Неговият компактен дизайн позволява паркирането на две превозни средства на едно паркомясто, оптимизирайки капацитета за паркиране за операторите на автопаркове.

Интериорът на автомобила е снабден с материали, които са лесни за почистване и устойчиви на износване и мръсотия, свеждайки до минимум усилията за поддръжка.

Отвъд превоза на пътници, MIH отговаря на нуждите от превоз на стоки с Project Y. Това цялостно решение включва електрически камиони и микробуси, усъвършенстван софтуер за управление на автопарк и енергия, консултации за енергийна инфраструктура и платформа за проследяване на въглеродния диоксид.


0 от 500