IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes разработва въздушни възглавници за автономни коли

Големият проблем на екипа за безопасност е къде да бъде поставен еърбега, след като няма волан

На автономните коли може да им трябва още известно време преди да се появят масово по улиците, но Mercedes-Benz вече мисли как да адаптира своята технология за безопасност към този вид превозни средства, за да защити седящите отпред пътници. Германската компания обмисля къде да постави въздушна възглавница, ако воланът липсва, тъй като в колата няма шофьор.


​​​​​​Mercedes

„Нека поговорим за следващото десетилетие – ако сте в кола, отпуснат на седалката, без волан пред себе си, при трето ниво на автономност, пред вас реално няма въздушна предпазна възглавница“, споделя Пол Дик, директор по безопасността на превозните средства в Mercedes-Benz. „Трябва да помислим как да защитим хората в тази позиция. Това ще бъде задачата на утрешния ден“, изтъква той.

Дик отбелязва, че понастоящем седалките, които могат да се разгънат до хоризонтална позиция, са налични само в автомобилите от висок клас на Mercedes, като S-Class и Maybach.

„Сега сме все по-близо до [тази позиция] на първия ред, така че имаме нужда от повече специализирани въздушни възглавници“, посочва Дик.
Той споделя, че вероятно въздушните възглавници може да се комбинират в предпазния колан или в B-колоната. „Или в самите седалки“, допълва Дик.
Защитните системи се простират отвъд въздушните възглавници, разбира се – те покриват технологията за предварителна безопасност на Mercedes. „Ако катастрофата е неизбежна, pre-safe трябва да работи и когато човекът в колата е в легнало положение. Обтегачите на коланите и предпазните възглавници трябва да се адаптират“, изтъква Дик.

 

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 6 месеца )
    Добре де, до сега как правехте за предните места до шофьора?!?
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    ... затова, който мисли да спи в колата (вместо да кара) да си помисли дали иска кола или да се замисли за друг вид превоз.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Проблемът не е в липсата на волан, а че хората на предните седалки може да се изпънат да спят и така се отдалечават от таблото. И сега пред пасажера отпред няма волан. Мислете малко като ги пишете тези заглавия.