IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За да купи първия Rolls-Royce Spectre в САЩ, колекционер си поръча два

Американецът получи първата си кола, но ще чака още година за втората

Майкъл Фукс е един от най-известните и най-запалени колекционери на автомобили в САЩ. Той притежава над 100 впечатляващи коли, като поне 15 от тях са от марката Rolls-Royce. Към тях сега се присъединява и Spectre - първият електромобил на британски производител и едва трети с електрическо задвижване в колекцията на американеца.


Rolls-Royce Spectre


Той всъщност получава първия екземпляр от Spectre, доставен в САЩ. Фукс притежава още Hummer EV и Tesla Model S Plaid, като беше планирал да стане собственик и на първия Hispano Suiza Carmen Boulogne в САЩ. Италианската електрическа кола обаче така и не беше доставена.

Що се отнася до Rolls-Royce, в гаража на Фукс е пълен с персонализирани превозни средства, вариращи от оранжев Cullinan и Dawn в цвят Blue Candy до Wrath, боядисан в Green Jade Pearl. Новото попълнение в колекцията - Spectre, е с екстериор Tempest Grey, стандартни 23-цолови джанти със седем спици и бял кожен интериор с жълти кантове.


Rolls-Royce Spectre


По-интересното обаче е, че за да получи възможността да бъде първия собственик на Spectre в САЩ, колекционерът е трябва да си поръча две коли от модела. Втората вече ще бъде персонализирана по негово желание, като ще е готова в края на 2024 г. Самият Фукс работи в тясно сътрудничество с дизайнерите на Rolls-Royce и обещава, че резултатът ще бъде скандален.

Въпреки че е едва третият електромобил в колекцията на Фукс, Spectre е най-скъпият. Задвижваният на електричество Rolls-Royce започва от 422 750 долара и става по-скъп с допълнителните опции (кой знае колко ще плати за втората кола). За сравнение, другите два модела на ток - Hummer EV Edition 1 и Tesla Model S Plaid, струват съответно 112 000 и 91 400 долара.


Rolls-Royce Spectre


Фукс обаче е късметлия да бъде първият собственик на Spectre в Щатите. Напускащият поста си главен изпълнителен директор на британския производител Торстен Мюлер-Отвос разказа в интервю за InsideEVs миналата година, че списъкът с чакащи за Spectre е поне 15 месеца. Така че клиентите, които се интересуват да притежават такъв, ще трябва да изчакат поне до 2025 г.


0 от 500