IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специален Cullinan е боядисван 30 пъти за постигане на идеалния цвят

„Перленият“ всъдеход е подарък за 90-годишен клиент на Rolls-Royce

Британският производител Rolls-Royce показа Cullinam, боядисан в изключителен перлен цвят. Проектът стартира миналата година, когато един от важните клиенти на марката реши да поздрави баща си за 90-ия му рожден ден по специален начин.


Rolls-Royce The Pearl Cullinan


Представители на подразделението на компанията в Дубай са се срещнали с бащата, за да разберат историята на живота и хобитата му, от които са черпили вдъхновение. Най-забележимата външна характеристика на кросоувъра е неговият розов перлен оттенък, който се отнася до най-скъпата перла в колекцията на клиента.

Цветовата схема е създадена специално за „перления" Cullinan, като от Rolls-Royce обещават, че този цвят няма да се намери на нито една друга кола. За целта експертите на производителя внимателно са подбрали пигменти, за да имитират блясъка на естествените перли, съчетавайки металик със седеф.


Rolls-Royce The Pearl Cullinan


За постигане на идеалния нюанс каросерията на луксозния всъдеход е боядисвана точно 30 пъти. Самата боя е изследвана под флуоресцентни лампи, тествана за топлоустойчивост, за да не се разпадне под дубайското слънце и накрая резултатът е показан на клиента за одобрение.

Специалният оттенък Pearl Rose е комбиниран с акценти от розово злато, включително фигурката Spirit of Ecstasy, централната част на колелото и всяка вложка на прага на вратата.


Rolls-Royce The Pearl Cullinan


В интериора, който не е показан изцяло, е използвана кожа в различни цветове - предните седалки са сиви, а задните са червени, като възглавница за излагане на перли. Използван е и орехов фурнир, напомнящ дървени кутии.

Седалките са украсени с бродирани RR монограми и розови конци. Сгъваемите маси са вдъхновени както от миди, така и от традиционни арабски шарки - всяка е украсена с 1351 отделни парчета седеф. На предния панел от орех има часовник със седеф, също изработен по поръчка, и препратка към героя на деня - арабската дума за „баща“ в центъра.


Още снимки на уникалния всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Горките англета ( преди 6 месеца )
    Не е лесно да угодиш на дърта, арабска мека китка!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пфф смех ( преди 6 месеца )
    Това ако се одраска, направо цялостно пребоядистване ще се наложи да се направи, а аз пък се чудя колко ли килограма тежест са добавени с тези 30 слоя боя ?
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Като гледам цвета е за някой дърт ***
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    тесла и те така 30 пъти боядисват за да угодят на клиент
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Първата люспа на паркинг и е до там с 30-те пъти боя...
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 6 месеца )
    "За постигане на идеалния нюанс... автомобилът е боядисван 30 пъти". А не, че 29 пъти не са го олучили. Четете преди да пишете тъпотии. Много специални бои, вкл. и не само при Ролс Ройс изискват многократно нанасяне, за да бъде постигнат съответния цвят. Приказно е станало ама да не беше Кулинан, а Wraith... примерно
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Друг Гост ( преди 6 месеца )
    Не разбрах защо се хвалят, че 29 пъти не са улучили цвета, а и би било по-умно да не боядисват целия автомобил - напр. можеха да пробват само върху предния капак
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    И 300 пъти да е боядисан си остава безвкусен розов хипопотам.