IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F50, принадлежало на Род Стюърт, отива на търг

Колата е в класически червен цвят, а сред собствениците й е британската рок-легенда

В света на суперавтомобилите вероятно само няколко имена предизвикват същото ниво на възхищение и завист както Ferrari F50. Моделът е синоним на скорост, елегантност и престиж – и винаги е бил такъв от представянето си през 1995 г. Когато добавите името на легендарната рокендрол икона Род Стюърт към сместа, получавате всички предпоставки за една наистина изключителна история. Това е приказката за червено Ferrari F50, което някога е принадлежало на музикалната легенда и сега ще бъде продадено на търг.


Ferrari F50


Всяко Ferrari F50, със своя състезателен атмосферен 4,7-литров V12 двигател, е истински аналогов суперавтомобил. Тази конкретна кола е още по-специална, тъй като е доставена нова на Род Стюърт. Произведена е през 1996 г. и първоначално е внесена от Maranello Concessionaires Ltd в Обединеното кралство. Регистрирана е за първи път през юни 1997 г.

Документти сочат, че колата е направила кратък престой в Дубай през 2002 г., за да се върне в Обединеното кралство до 2007 г. Оттогава тя е имала шест предишни собственика.


Ferrari F50


Километражът гордо показва само 10 998 мили. Трябва да се отбележи, че колата наскоро е преминала през годишно обслужване и смяна на съединителя през август 2023 г., което гарантира, че остава в отлично състояние за новия си собственик.

Освен това, сертификатът Ferrari Classiche за това F50, получен през 2014 г., потвърждава, че автомобилът запазва оригиналните си съвпадащи номера на двигател и скоростна кутия, добавяйки още един плюс към неговата автентичност.


Ferrari F50


През годините колата е претърпяла някои модификации - била е пребоядисана в тъмно сиво, а седалките й са правени по поръчка. Въпреки това, по време на частична реставрация, автомобилът е върнат към първоначалната си фабрична спецификация с боядисване, извършено от известната Zanasi Group.


Щастливият купувач на това уникално Ferrari F50 ще получи не само „червената папка“ на Classiche, но и куп документи с история. В това число се включват оригинални регистрационни документи, показващи връзката на автомобила с Род Стюърт, копие от страницата на гаранционната книга, предоставена на рок-легендата през юни 1997 г., и колекция от предишни записи за поддръжка.


Ferrari F50


Комплект литографски щампи на F50, твърд покрив и калъф за F50, чанта за багажник, чанта за костюм, редки шофьорски обувки F50 и два ключа също са включени в офертата, което превръща находката в изключителен пакет за всеки ентусиаст на Ferrari.

Това парче от историята на суперколата и рокендрола в момента е обявено за продажба в Collecting Cars с оставащи девет дни до края на онлайн търга. Досега са направени общо осем оферти, като най-високата от тях е 2 000 000 британски лири.

 

Още снимки на Ferrari F50 на Род Стюърт ще откриете в галерията:


0 от 500