IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Добре запазен De Tomaso Pantera събира 46 години прах в хале

Единствените съществени забележки по колата са свързани с маркучите на охлаждащата течност

Помните ли De Tomaso Pantera? Това беше завладяваща комбинация от италиански дизайн и американска мощ, благодарение на неговия средно разположен 5,8-литров V8 двигател от Ford, съчетан с петстепенна ръчна скоростна кутия.


De Tomaso Pantera


Моделът от 1972 г., показан във видеото, е намерен в хале в гората, където е „отлежавал“ с десетилетия. Сега е време колата да бъде реставрирана.
Вътре е като нов

Собственикът на тази Pantera е наследил колата от баща си, заедно с впечатляваща колекция от британски спортни коли, включително няколко бройки Sunbeam Tiger и Lotus Elan. Както можете да видите във видеото, колата е покрита с дебел слой прах, но каросерията е в добро състояние и дори интериорът изглежда безупречен.


De Tomaso Pantera


Единствените съществени забележки, поне съдейки по снимките, се отнасят до маркучите на охлаждащата течност и някои износени части, което не е изненадващо, като се има предвид, че автомобилът е стоял забравен в халето 46 години.

Pantera е изкарана от своето забвение, за да отиде в сервиз, където да бъде проверена щателно. При нея всеки компонент е оригинален и почти няма признаци на ръжда. Всички гумени части обаче ще трябва да бъдат сменени.


De Tomaso Pantera


Връзката с Америка

Това откритие дава шанс да си припомним, че Pantera се продава в САЩ чрез дилъри на Lincoln-Mercury от 1971 до 1975 г. Продажбите са спрени поради повишаването на цените на бензина и затягането на регулациите за емисиите.

Колата има метална броня отпред - детайл, който по-късно се променя, когато в следващите екземпляри се използва гума


De Tomaso Pantera


Всъщност този модел се превръща във филмова знаменитост с участието си в петия филм от поредицата "Бързи и яростни". При оригиналния Pantera двигателят е с мощност 330 к.с., а цената на такива автомобили, според Bring a Trailer, е средно в диапазона 100 000 - 150 000 долара.


0 от 500