IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колекция от 56 редки бели коли Porsche се продава на търг

Всички автомобили, сред които е уникално 918 Spyder от 2015 г., са принадлежали на един човек

Колекция от 56 коли Porsche, боядисани в бяло и притежавани от един собственик, сега се предлага на търг. Почти всички автомобили са отвъд финансовите възможности на простосмъртните.


Porsche


Добре дошли в снежнобялата „страна на чудесата“ на Porsche, пълна с екзотика на стойност милиони долари. Черешката на тортата, според аукционната къща RM Sotheby's, е състезателен ветеран Porsche 918 Spyder от 2015 г.

За да добиете представа за това колко придирчив е бил единственият собственик на колекцията, въпросната кола разполага с ушита по поръчка тапицерия на стойност 96 000 долара. Също така RM Sotheby's смята, че пакетът Weissach ще досегне цена до 3 млн. долара.


Porsche

Друг акцент е белият 911 Carrera RS 2.7 Touring от 1973 г., който ще се предлага за около 1,2 млн. долара. Към колекцията се присъединява и Carrera RS 2.7 Lightweight от същата година, за 2 млн. долара, както и 911 Carrera RSR 3.8 от 1993 г. за 2,5 млн. долара.

Не бива да пропускаме и 911 Turbo S X85 с плоска предница, от която са произведени само 39 бройки в САЩ през 1994 г. Този автомобил е оценен на около 2 млн. долара.


Porsche


Очевидно има и още, включително два трактора Porsche и цял щанд със сувенири на марката: говорим за коли играчки, ски, мебели, дори плюшено мече и каска.

Мястото на търга е описано като „убежище“: „светло, просторно и щателно изработено“ пространство с високи тавани и лъскав под.


Porsche


 „Тези превозни средства, които предлагат голяма оригиналност и забележително малък пробег, са сред най-търсените спортни автомобили Porsche на текущия пазар“, изтъква ръководителят на търговете в а RM Sotheby, Горд Дъф.

Най-евтиното предложение от колекцията е 944 S2 Cabrio от 1990 г., което се очаква да достигне цена от около 60 000 долара. Имаме ли сделка?

 

 

0 от 500