IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще пусне ново купе като наследник на два модела

Моделът със задно предаване ще замести едновременно RC и LC

Японската медия Best Car Web съобщава, че новото купе със задно предаване ще бъде пуснато като хибрид през 2025 г., а електрическата версия ще последва през 2026 г. Наред с това се твърди, че Lexus работи и върху наследник на суперспортиста LFA, чието задвижване ще бъде плъг ин хибрид с бензинов V8. Компанията работи и върху производствена версия на концепцията Electrified Sport, която означава, че през следващите години марката ще има общо три купета.


Lexus LC


Наследникът на LC и RC ще ползва актуализирана версия на GA-L платформата със задно задвижване, която е в основата и на луксозната лимузина LS. Не е ясно какво хибридно задвижване ще използва - дали ще бъде 3,5-литровият V6 на текущия LC 500h с неговите 264 кВт или 3,4-литровият туин-турбо V6 хибрид на Toyota Tundra и Sequoia, който разполага с внушителните 326 кВт и 790 Нм.

Друга възможност е новият 2,4-литров четирицилиндров хибрид с турбокомпресор на Toyota, с 243 кВт и 630 Нм. Още по-мощен 2.4T хибрид се намира в Lexus RX 500h F Sport Performance, където мощността е 273 кВт. Съобщава се, че великолепният 5,0-литровият V8 с атмосферно пълнене на сегашните LC 500 и RC F ще излезе в пенсия.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Естет ( преди 5 месеца )
    Съгласен съм, това реално е Супра....
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Онова което Toyota направиха със BMW беше грешка. Lexus LC на практика е реалният наследник на старата Toyota Supra и един ден ще стане много търсена класика особено с атмосферния V8 5.0 което е произведен в малко бройки. Обаче понеже я ребрандираха като Lexus LC и я качиха в по луксозния сегмент и доста от хората не можаха да за загреят за какво става въпрос.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Не съм фен, но ( преди 5 месеца )
    Харесвам !