IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как 22-годишен Lexus LS 430 беше върнат в заводския му вид

Луксозният седан с пробег от милион километра получи нов живот (ВИДЕО)

Някои хора имат толкова силна връзка с по-старите коли, че са готови да похарчат много пари, за да ги възстановят, вместо да си купят нов автомобил. Точно това се случва с този Lexus LS 430 с пробег от 965 606 км, като резултатите са повече от впечатляващи.


Lexus LS


Публикуваното в YouTube-канала The Car Care Nut видео е част от поредицата, посветена на връщането към живот на луксозния седан. Тя включва покупката на 22-годишен LS 430, отстраняването на всички механични проблеми и превръщането му в кола, която е удобна и безопасна за шофиране. С това се заема екипът на Chicago Auto Pros, който прави цялостна вътрешна реставрация, премахвайки всеки компонент. Следва почистване и сглобяване.

Процесът започва именно разглобяване, при което колата е лишена от всеки един вътрешен компонент, докато всичко, което остана, е гол метал. След това екипът работи върху щателното почистване както на компонентите, така и на голия интериор, за да изчисти натрупана 22-годишна мръсотия, а крайният продукт изглежда сякаш току-що е излязъл от завода.

Сглобяването на колата се оказва по трудно, като целия процес отнема много време и е особено сложен заради уникалната конструкция на елементите от HVAC системата. Първо се монтират частите на покрива - люк, таван, козирки и електроника. Следва поставяне на арматурното табло, което започва именно със системата HVAC, като обхваща компоненти като кормилната колона, педалите и централните панели.

Интериорът на този Lexus е завършен с поставянето на останалите компоненти - седалки, централна конзола, радио, екран, управление на климатика, волан и др. Последни се монтират пътническата седалка, жабката и вътрешната част на вратите. Сериозно предизвикателство се оказва окабеляването, тъй като цялата система е преинсталирана от нулата.

Предстои още малко работа за модернизиране на автомобила, но той вече е напълно сглобено превозно средство, готово шофиране. И седанът изглежда така, сякаш току-що е напуснал шоурума, въпреки че има пробег, все едно е обиколил Земята 24 пъти.


0 от 500