IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с новия флагман на Lexus

Японците обновиха петото поколение на модела LS

Lexus представи обновения седан LS от пето поколение. Външно колата не се е променила много, но под обвиката се крият много технически нововъведения. Именно те трябва да помогнат на седана да се конкурира с по-новите си преки алтернативи.


Lexus LS


Основната придобивка на Lexus LS 2024 е напълно дигитален инструментален панел с диагонал 12.3 инча и с нова графика. В стандартното оборудване е включен видеорекордер, който записва картината както отпред, така и отзад. Вече можете да отворите вратата и да стартирате двигателя от вашия смартфон. Хибридната версия на LS 500h е оборудвана с външно захранване, което ще бъде полезно в случай на авария.

Друга иновация е управлението на задните колела във версиите със задвижване на всички колела. В бъдеще новите версии на седана ще са с увеличена твърдост на каросерията и с подобрена реакцията на управлението.


Lexus LS


Също така, окачването на седана е модернизирано и вибрациите на изпускателната тръба са намалени. В режим Comfort има нова функция, която потиска още повече колебанията от колелата отзад, което осигурява по-плавно возене на пътниците на задните седалки.

Lexus LS 2024 е оборудван и с модернизирана система Advanced Drive с поддръжка за шофиране в задръствания със скорост до 40 км/ч. Налична е и системата за безопасност Lexus Safety+, която не позволява на водача да се приближава твърде много до пешеходци, велосипеди или паркирани автомобили, като автоматично завива и спира автомобила.


Lexus LS


Актуализираният седан е стандартно оборудван с асистент за паркиране, който поддържа автономно успоредно паркиране. Хибридният LS 500h има тази система с функция за дистанционно управление, тоест можете да паркирате колата без да сте в нея, само с помощта на смартфон.

Продажбите на 2024 Lexus LS ще започнат на 16 октомври. Цената на седана е от $73 500 до $121 000 в зависимост от конфигурацията.


0 от 500