IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви и комби версия на електрическия ID.7

Разликата с лифтбека е само в каросерията, като обемът на багажника е подобен при двете версии

Германската марка Volkswagen реши да обособи електрическия ID.7 като отделно семейство: комби вариант ще придружава вече известния лифтбек
Всъщност още през 2019 г. компанията сигнализира, че ще представи електрическо комби в гамата си.


ID.7 комби


В момента комбито VW ID.7 Tourer е показано като предсериен камуфлажен прототип, като в интернет циркулират само няколко снимки. Все пак това се оказва достатъчно, за да разберем, че комбито ще се различава от лифтбека само по каросерията.

Припомняме, че подобно на останалите настоящи ID модели, „седмицата“ е изградена на платформата MEB. Все още не са разкрити размерите на комбито. Дължината на европейския лифтбек е 4961 мм, ширината - 1862 мм, височината - 1538 мм, междуосието - 2966 мм. В същото време Volkswagen заяви, че обема на багажника на ID.7 Tourer ще е само малко по-голям от този на лифтбека: 545 литра срещу 532 литра. Но ако сгънете облегалките на задните седалки, тогава обемът на комбито ще се увеличи до 1714 литра при 1586 за лифтбека.

Марката също така се похвали, че комбито има аеродинамичен коефициент на съпротивление от 0,24 срещу 0,23 за лифтбека.


.ID.7 комби


Очевидно VW ID.7 Tourer ще се предлага със същата технология като лифтбека. Последният вече е с електрически двигател с мощност от 286 к.с. (монтиран на задната ос) и батерия с капацитет 77 kWh. По-късно гамата ще бъде разширена (по-специално ще бъде пуснат в продажба лифтбек с по-мощна батерия, като се подготвя и версия със задвижване на всички колела).

За Европа производството на електрическото комби ще бъде установено в Германия; продажбите в този регион се планира да започнат следващата година. В момента лифтбекът ID.7 се предлага в Германия срещу 56 995 евро.


 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Това с спирането на пасата е голяма грешка ,защо спират един от най -популярните им модели заедно с голфа е пълна глупост , за жалост и и него ще спрат , ще пробутват тези ел кошници.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Тези са им паднали продажбите на електрички с 50% спрямо миналата година, в Китай където баха лидери също са изместени, бомбата цъка и бавничко докато не отекат в канала!