IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи електрическа спортна кола за офроуд

Автомобилът е реверанс към славното рали-минало на марката и има традиционното за фирмата двойно предаване

Новата концепция Subaru Sport Mobility concept беше представена на автомобилното изложение в Токио като напомняне за афинитета на японската марка към офроуд представянето и спортните машини с възможност за шофиране в пресечен терен. Масивното, надигнато спортно купе е визия за офроуд спортен автомобил, вдъхновен от най-успешните рали състезателни образци на Subaru.


Subaru Sport Mobility concept


Автомобилът не показва категорично стилистично влияние от който и да е модел на Subaru от миналото или настоящето, но в концепцията си н омпактно, спортно 4x4 с много удоволствие за водача като основен приоритет, изглежда като естествен морален  наследник на Impreza, печелила WRC прец 90-те години.

Предварителните изображения, публикувани преди разкриването на концепта, предполагат, че той е черпил известно вдъхновение от разкошния SVX от 1991 г. Късите надвеси на концепта, масивната облицовка на каросерията и повишената височина на автомобила подсказват способността му да се справя с предизвикателни терени, докато заоблената пасажерска клетка и изваяната каросерия предполагат акцент върху аеродинамичната ефективност в името на увеличаване на пробега.


Subaru Sport Mobility concept


Не е ясно дали непознатите стилистики на концепцията предвещават преосмисляне на дизайнерския език на Subaru, но очевидно ултратънките LED светлини, изпъкналата облицовка на арките и дизайна на колелата от една част бележат отклонение от характеристиките, които определят текущата линия на марката.

Както повечето концепции на изложението в Токио, Sport Mobility Concept има електрическо задвижване. От Subaru казаха: „Този ​​концептуален модел изразява удоволствието, което Subaru предлага в епохата на електрификацията, въплъщавайки удоволствието да отидеш навсякъде по всяко време и да шофираш по желание през ежедневни или напълно необикновени места.“


Повече снимки на Subaru Sport Mobility concept можете да видите в галерията:

Не са публикувани изображения на интериора, но Subaru загатва, че водачът ще има контрол над „всичките четири колела по желание“, намеквайки за двойно EV задвижване с усъвършенствана технология за векторно разпределение на въртящия момент за оптимална пъргавина.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Не, аутокорект.
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 5:РетрУ? футуризъм? Значи нещо като дървено желязо... светъл мрак... умна тъпотия???
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Мен пък ме кефи. Ретру футуризъм. Отпред малко на Нисан NX от 90-те ми прилича, но по-модерно.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 5 месеца )
    Не Субару, а Дървару :)
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    пфф ( преди 5 месеца )
    Няква джапанка със странна форма отново. С една дума - субару
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Тъпотия като всичките им коли. Имаха навремето една Импреза дето ставаше ама и нея я развалиха. Сега излизат с големи претенции че разбират от 4х4 задвижвания а за толкова години нито един джип или пикап не можаха да направят. Само някакви измишльотини правят като Форестър дето е ни джип, ни комби.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    "че водачът ще има контрол над всичките четири колела по желание, намеквайки за двойно EV задвижване с усъвършенствана технология за векторно разпределение на въртящия момент за оптимална пъргавина." Това казват е различно от контрол върху предните и задните колела, което означава двойно задвижване. По-скоро имат предвид четири отделни двигателя по един за всяко колело - най-доброто 4х4 което може да бъде измислено някога! Наистина пълен контрол на всяко колело.