IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GLE 53 получи и plug-in хибридна версия

Новата модификация добавя 107 конски сили и ще се предлага и като крос-купе

По-рано тази година Mercedes-AMG представи актуализирания GLE 53. Сега германският производител обяви излизането на пазара на нов plug-in хибриден вариант. Той ще бъде на разположение на дилърите пред 2025 г., като ще се предлага както като традиционен кросоувър, така и като крос-купе.


Mercedes-AMG GLE 53


Моделът ще бъде оборудван с plug-in хибридно задвижване, състоящо се от 3,0-литров редови 6-цилиндров двигател с 443 к.с., електрически мотор със 134 к.с. и батерия с капацитет 31,2 кВт/мчм. Тази задвижваща система ще осигури на кросоувъра съвкупна мощност от 536 к.с. и 749 Нм. Това е достатъчно на GLE 53 Hybrid, за да ускори от 0 до 96 км/ч за 4,6 секунди и да достигне електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Стандартният Mercedes-AMG GLE 53 се задвижва от 3,0-литров редови, 6-цилиндров двигател с турбокомпресор и мека хибридна технология, произвеждащ 429 к.с. и 559 к.с Вграденият стартер-генератор може да осигури допълнителни 21 к.с. и въртящ момент 200 Нм. Мекият хибрид се нуждае от допълнителни 0,3 секунди, за да достигне 96 км/ч.


Mercedes-AMG GLE 53


В допълнение към plug-in хибридното задвижване, GLE 53 Hybrid има редица отличителни елементи. Те включват леко преработен преден панел, който насочва въздуха към допълнителен топлообменник. Дисплеите в салона са актуализирани, за да показват типичната за хибрид информация, като състояние на зареждане и оставащ електрически пробег.

Тази версия на кросоувъра получава задни амортисьори, както и нови стабилизатори на предния и задния мост. Инженерите на Mercedes са модифицирали шасито, кормилното управление и системата за задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC+.


Mercedes-AMG GLE 53


Системата AMG Dynamic Select има два хибридни режима - Electric и Battery Hold. Електрическият режим принуждава кросоувъра да даде приоритет на използването на батерията, докато режимът на задържане на батерията ограничава нейното използване. Моделът е оборудван и с акустична система, която предупреждава пешеходците за присъствието си.


0 от 500