IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 10 000 Jaguar и Land Rover чакат резервни части

Огромно количество автомобили стоят в сервизите, където работата е почти спряла

Сервизите на JLR са достигнали „точка на пречупване“ поради глобален недостиг на части и фирмата е изчерпала своя парк от заместващи автомобили, според доклад на Car Dealer Magazine. Според търговското издание около 10 000 автомобила на клиенти във Великобритания чакат части, като около 5000 от тях се намират в сервизите на производителя.


JLR


Новината дойде от директора за обслужване на клиенти в Обединеното кралство - Андрю Уолискрофт, който говореше пред представителствата в Британския автомобилен музей по време на среща на върха концерна по-рано този месец.

Range Rover Velar е един от засегнатите модели, както и Land Rover Discovery. Проблемите са възникнали в най-новото съоръжение за части на фирмата - Mercia Park. В изявление, изпратено до Autocar, JLR каза: „Докато изпълняваме ангажимента си да станем с нулеви въглеродни емисии в цялата ни верига за доставки, продукти и операции до 2039 г., ние рационализираме дистрибуцията на части от множество места до един глобален супер център.

Този ​​преход за съжаление причини някои временни забавяния на доставката на части до нашите търговци на дребно. Ние работим в тясно сътрудничество с нашия дистрибуторски партньор Unipart, за да разрешим бързо проблема и да гарантираме, че услугата ще се върне към нормалното възможно най-скоро за нашите клиенти.” 

Уолискрафт определи ситуацията като "неприемлива" и каза, че тя "почти е спряла сервизите да могат да работят". В JLR очаква, че ще минат още шест седмици, преди проблемите да започнат да намаляват. „Свършиха ни колите, с които да компенсираме клиентите, и нямаме място за паркиране на колите, които чакат за части“, каза Улискрофт.

Дилъри споделят, че проблемите продължават от месеци и че много клиенти са „недоволни“ от ситуацията. На този етап не е ясно дали други международни пазари са засегнати по подобен начин.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Tomi ( преди 5 месеца )
    Не знам колко са паднали цените, но гледам имат модели струват по 400-500 000лв.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Индийците и разказаха играта на тази велика в миналото фирма. И не само логистиката им е проблем. Просто колите им са пълни с дефекти, чупят се постоянно. Още в гаранция сменят двигатели че даже и по 2 пъти. Вижте как са им паднали цените на старо и това казва всичко. От кола мечта, стана кола дето да те разори.