IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар „Запорожец“ изненада с цената си

50-годишната кола се продава за 13 490 евро

Старият ЗАЗ-968, който бе известен и у нас, винаги се е смятал за един от най-евтините автомобили на вторичния пазар. Сега обаче един такъв екземпляр беше пуснат за продажба в Европа. Продавачът от Унгария постави наистина странна цена за колата.


ЗАЗ-968 Ялта


Според информацията в обявата, публикувана в германски сайт за продажба на автомобили, това е доста рядка версия на „Запорожец“. По-конкретно става дума за версията ЗАЗ-968 Ялта, която се различава по оборудване и по-висококачествена декорация.

Въпреки сравнително рядката модификация, като цяло този ЗАЗ си е евтина стара кола. Конкретният екземпляр е от 1972 година и на външен вид не изненадва с нищо. Освен с цената си, която е... 13 490 евро!


ЗАЗ-968 Ялта


Много класически европейски автомобили, дори и да са на същата възраст като този ЗАЗ, се оказват много по-евтини. В същото време те са много по-мощни, по-бързи и предлагат по-широка гама оборудване. Да не говорим за по-модерните технологии в тях.

Мощността на двигателя въпросния ЗАЗ-968 е само 39 к.с. От друга страна, високата цена може да се обясни не само с рядкостта му в Европа и с доброто му състояние. Още един от козовете на съветското возило е и неговия пробег, който е само 15 402 км.


ЗАЗ-968 Ялта


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 5 месеца )
    Едно е исканата цена, друго е тази за която някой би я купил, ако изобщо има такъв.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 6 месеца )
    Типично за българина е да гледа в канчето на другия....За колкото си иска ще я продава. Негова си е.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Искал, сложил й такава цена. Като започнат да пишат колко километра е минала, винаги се изненадвам. Кой би повярвал дали е 15 *** или 115 ***, защото километража е само с 5 цифри?! Когато говорим за толкова стари автомобили, е по-скоро хвърляне на боб и наблюдаване на тенденциите в пазара. Рядкост или не, пак все тая, ако няма кой да я иска. Ако погледнете търговете, ще видите колко редки коли се продават на цени под 10 000 евро за добро състояние.
  • #2
    14 rate up comment 8 rate down comment
    пУТИН ( преди 6 месеца )
    дО долния- Ми що не си я купиш щом е с историческа стойност, или само си чешете езиците копейките ?!
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Цената, не е странна. Това е кола с историческа стойност... ама пусто му не е МБ ..та много му били парите.