IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален ЗАЗ 965А се продава в България за 35 000 долара

Собственикът твърди, че е инвестирал два пъти повече пари в автомобила

Уникален ЗАЗ 965А 1968 г. се продава в България, съобщава украинската версия на Top Gear, която публикува и снимки на единствения по рода си хечбек с две врати.


ЗАЗ 965А


Собственикът на колата, чието име на се разкрива, твърди, че за 8 години е похарчил 60 000 евро за доработки и модернизация на автомобила. Как и кога българинът се е сдобил с колана, не се съобщава. Единствено е известно, че в момента автомобилът се продава за 35 000 долара (32 681 евро).

За тази сума се предлага автомобил с цял куп уникални функции. Според автора на „шедьовъра“ всички детайли са поставени в съответствие с книгата за проектиране на ЗАЗ 965А със 150 чертежа. Някои елементи от колата са наистина уникални. Например хромираните части са възстановени до фабрично състояние в Канада, а да тапицерията са използвани 16 телешки кожи.


ЗАЗ 965А


Също така в колата е намерено място за 600-ватова стерео система JBL. Собственикът нарича своя „Запорожец" „диамант" и истинско произведение на изкуството" и съдейки по снимките, това наистина е така.

„Диамантите са едно от страстите ми в живота, създавам неща с най-високо качество и тази кола е потвърждение за това, тъй като всеки детайл представлява съвършенство на най-високо ниво, до най-малките детайли“, казва собственикът на колата.


Още снимка на уникалната машина - вижте в галерията:


0 от 500