IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият DeLorean ще бъде на базата на Corvette

Дъщерята на легендарния конструктор иска да му отдаде почит с новата суперкола

DeLorean Next Generation Motors (DNG) разкри, че в допълнение към разработването на специална кола, която да отдаде почит на Джон ДеЛориън, ще бъде направена и по-достъпна суперкола, базирана на C8 генерацията на Chevrolet Corvette.


DeLorean


DNG Motors за пръв път се появи на хоризонта преди година, когато обяви плановете си за първия си модел, наречен Model JZD. DNG не трябва да се бърка с DeLorean, който работи изцяло електрическа мощна кола, наречена Alpha5, тъй като DNG е създадена от Катрин ДеЛориън, дъщерята на Джон З. ДеЛориън.

В основата на гамата на фирмата ще бъде суперавтомобил със средно разположен двигател, базиран на Corvette. DNG все още не са се спрели на име за този модел, но потвърдиха пред Hagerty, че ще бъде по-евтин и по-достъпен от JZD. C8 е добра основа не само защото е най-достъпният спортен автомобил със средно разположен двигател, но и защото Джон З. е работил 17 години в GM и някога е бил ръководител на Chevrolet, където настоява за средно разположен двигател Corvette заедно със Зора Аркус-Дунтов.


DeLorean


Въпреки че работата по този модел все още е в ранен етап, Катрин ДеЛориън казва, че DNG Motors ще замени каросерията на Corvette със собствен дизайн, който включва вертикално отварящи се врати, точно както оригиналния DMC-12. Пълният обхват на промените, които трябва да бъдат направени под капака, остава неясен, но DeLorean добави, че фирмата ще работи с редица различни специалисти в областта.

Остава несигурно доколко серийният автомобил ще се придържа към показаните дизайни. Според Катрин създаването на базиран на Corvette DeLorean „ми позволява да завърша историята на баща ми. Създавам неговата кола-мечта.”


Джо

0 от 500