IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един нов DeLorean излиза на сцената

Дъщерята на основателя на оригиналната марка и нейната компания обявиха първия си модел

През май американската компания DeLorean представи електрическото купе Alpha5, създадено в сътрудничество с Italdesign. Няколко месеца на сцената излиза друг DeLorean, който е напълно различен и е дело на друг производител.


Model-JZD


Кат ДеЛореан – дъщеря на създателя на основателя на компанията Джон ДеЛореан, обяви, появата на спортен автомобил, наречен Model-JZD. Той е разработка на компанията, основана от Кат, която се нарича DNG Motors („DeLorean Next Generation Motors“). Според официалната информация, производството на JZD (кръстен е на John Z. DeLorean) ще стартира през януари 2023 г. в Детройт.

Засега информацията е оскъдна, като са публикувани само няколко снимки. От DNG Motors твърдят, че инженерният екип ще се състои от „някои от най-важните умове в автомобилния свят, които ще се присъединят към някои от дизайнерите на оригиналния DeLorean“. Посочва се още, че „новата компания ще бъде нещо невиждано досега в индустрията, с фокус върху хората и обществото".


Model-JZD


Всъщност, в допълнение към реалния автомобил, DNG Motors планира да стартира специални учебни програми за гимназии и да изгради партньорства с други производители, за да отговори на бъдещите предизвикателства в областта на мобилността. От компанията уточняват, че нямат нищо общо с DMC (DeLorean Motor Company), която създаде и представи Alpha5.

В същото време обаче става ясно, че Model-JZD ще изпревари електрическото купе, чийто дебют като сериен модел е планиран за пролетта на 2024 г. Двата автомобила ще имат напълно различни характеристики, което най-вероятно означава, че моделът на DNG Motors ще получи конвенционално задвижване.


Още снимки на поредния DeLorean - вижте в галерията:


0 от 500