IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8-те най-паметни коли на 80-те години

От BMW M3 до футуристичния Delorean, тези машини белязаха едно легендарно десетилетие

Осемдесетте години на миналия век са десетилетие изпълнено със значителни събития - космическата совалка “Челинджър” се взривява секунди след изстрелването си, Берлинската стена пада, а музикалната сцена е разтресена от емблематичния хит на Майкъл Джексън - Thriller. Междувременно, автомобилните фенове също не скучаят, защото именно през 80-те на пазара излизат някои особено вълнуващи автомобили. Част от тях се опитват да претворят класически дизайн от миналото, докато други приемат модерни технологии, за да ни пренесат в бъдещето. Това са 8-те най-добри коли на 80-те, подбрани от експертите на Classic Cars. Нямаме възражения срещу нито една от тях, разбира се. Но ни се струва, че и доста други могат да се добавят в списъка: от Peugeot 205, през Mercedes 190, до Lancia Delta Integrale. Ако се сещате и за други пропуснати класики, споделете ни в коментарите. 

 

Осемте най-паметни коли на 80-те (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Немски кошер ( преди 2 години )
    Тва величествено куатро са го шльопали със задно предаване. Като цяло Ауди ,нямат кой знае, колко много победи в ралито за да заслужава името Рали икона.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Lambo Countach!!!! Една от най-емблематичните коли на Марката и 80те едновременно. Вместо нея има някаква спаружена Тойота?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Последните 3 + F40, са наистина супер коли, докато другите нагоре са малко спорни. И трите модела са с изключителни постижения. За Skyline съм съгласен, че трябва да присъства.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    А бе аутомедията.... Кой ви учи, че статия се пише в този ред: снимка->заглавие->текстВземете малко да си оправите подредбата и като пускате такива статии с изброени неща да ги слагате в ред: заглавие->снимка->текст, че иначе е пълна боза като ги налепите едно под друго.
  • #3
    24 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Не разбирам критериите на тази класация, дизайн ли се гледа или технически постижения, защото ако е второто, Delorean е пълна скръб, естествнно Джурждано си е свършил отлично задачата. Къде е Lancia Delta Integrale, Ferrari 288 GTO, Ferrari Testarossa, Nissan Skyline?Като цяло, тази статия оставя въпроси, но не и отговори.
  • #2
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ахахаах тия японки как изглеждат до ферари и порше
  • #1
    17 rate up comment 21 rate down comment
    до е46 ( преди 6 години )
    Порше и Ауди!!!