IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DeLorean показва три нови концепции от въображаемото минало

Компанията представи и реален прототип на седан от 80-те години

Популярната през миналия век компания DeLorean, добила известност покрай филмите от поредицата "Завръщане в бъдещето" обяви на свой ред завръщане на автомобилната сцена. Това ще стане с електромобила Alpha5, който бе показан през май и който се очаква на пазара още тази есен, в лимитирана серия.


DeLorean Alpha 2


Но дали атрактивната марка ще представи и други свои модели? Преди дебюта на Alpha5, изпълнителният директор на DeLorean Motor Company Йоост Де Врайс спомена други концепции. И сега ще разгледаме Alpha2, Alpha3 и Alpha4, макар и по доста странен начин и то абсолютно измислен, в алтернативна времева линия.

Отидете на уебсайта на DeLorean и ще намерите раздел с надпис „нашето пътуване“. Щракване или докосване ще ви отведе до пътуване назад във времето, което ще признаем, че е доста атрактивно, като се имат предвид емблематичните връзки на марката с франчайза „Завръщане в бъдещето“. От друга страна, ако искате да покажете куп нови концептуални автомобили DeLorean на обществеността, да станете креативни с алтернативна автомобилна времева линия е интересна идея.

И точно това прави рестартираната компания, започвайки с DeLorean Alpha2 от 90-те години (на водещата снимка). Представен като „пълно отклонение от наследения дизайн на DMC-12“, няма как да не забележим нюанси на C4 Corvette в това малко купе. Може би това е направено нарочно, тъй като от DMC казват, че Alpha2 е представен през 1996 г. в самия край на поколението C4. Разбира се, всичко това е част от измислената времева линия, използвана при представянето на тези концепции. За да не забравяме, оригиналният DMC фалира през 1982 г.


DeLorean Alpha 3


Alpha3 представлява футуристичен седан от първото десетилетие на нашия век, като в алтернативната вселена на DeLorean е представен през 2006 година. И не само, че стилът му няма нищо общо със седаните от онова време, но задвижването е изцяло електрическо, с което компанията "изпреварва" Tesla с 6 години.

Атрактивният седан, освен с електрическа трансмисия, разполага и с масивни отварящи се нагоре врати тип "крило на чайка" не само за водача и предния пасажер, но и за пътниците на втория ред. Плоският му покрив с пресечена задна част излъчва атмосфера по-скоро на фастбек или комби спрямо тази на седан.


DeLorean Alpha 4


Ето че логично идва ред и на SUV-модел от DeLorean. В алтернативната времева еволюция на компанията сме преминали към 2013 година, където електричеството все още задвижва колелата. В случая на кросоувъра Alpha4, обаче, това става с помощта на водородни горивни клетки.

Няма какво толкова особено да се сподели за дизайна на високопроходимия модел, освен, че предните врати са стандартни, а задните са тип "крило на чайка" (здравей Model X!). За добро или лошо, страничният профил на измисленото возило напомня за този при Fisker Ocean.

DeLorean DMC-24 Alpha

Извън тези измислени машини, трябва да споменем и още една концепция, която е всъщност истинска част от наследството на DeLorean. Става въпрос за прототипа DMC-24, създаден през 1982 година като елегантен четириместен седан с клиновидна форма и дори стига до етапа на пълноразмерен и функционален модел. Може да се каже, че това е била оригиналната Alpha, но с фалита на компанията през същата година, развитието на този интересен модел никога повече не напредва.

Сега, големият въпрос е дали някой от тези "нови концепции от миналото" ще се появи извън рендерните изображения. През април от DMC заявиха, че ще представят няколко автомобила на събитието Pebble Beach в края на август. Дали ще видим "живи" версии на тези прототипи или различни варианти на Alpha5, предстои да разберем.

Повече изображения на концепциите DeLorean Alpha вижте в галерията:

0 от 500