IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте такъв Fiat Tempra?

Версията с две врати на този модел се среща рядко, но е доста интересна като дизайн

Fiat Tempra беше по-скоро обикновен семеен седан, отколкото кола, създадена за автомобилни ентусиасти. Но докато версията с четири врати изглеждаше семпло-елегантна и е добре позната в повечето европейски държави, включително и у нас, тази с две врати има доста по-различен характер и е по-сторо рядкост.


Fiat Tempra


Интересен факт е, че този модел, който споделя обща платформа с Alfa Romeo 155, прилича на него само във въпросната си версия с две врати. По ирония на съдбата, Alfa 155 не се предлагаше в изпълнение с две врати, така че двувратата Tempra по странен начин замества тази липса в гамата на Alfa.


Fiat Tempra


Твърди се, че видимостта назад поради широките задни колони е силно ограничена, но истинските автомобилните фенове не се интересуват на всяка цена от видимостта, ако дизайнът си го бива. Особено пък когато говорим за италианска кола. Все пак се предполага, че една италианска кола с характер не се купува от хора, които я използват единствено, за да стигнат от точка А до точка Б и изпитват стрес при шофиране.


Fiat Tempra


Fiat Tempra с две врати изглежда обещаващо, но за съжаление не се предлага с по-големите двигатели, познати от Alfa 155, интериорът също е почти непроменен - за добро или за лошо. Все пак има и е модификации с повечко коено под капака, като показаната на снимките версия с флагманския двигател 2.0 Turbo. Колата е обявена за продан и е произведена през 1995 г. Пробегът е малко над 200 000 км.

0 от 500