IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците не простиха и на Hyundai Staria

Li Auto Mega e eлектрически ван, който копира напълно стилистиката на популярния корейски модел

Пазарът на миниванове в Китай постоянно се разраства, привличайки повече компании в този разширяващ се сегмент. Последният участник е Li Auto Mega, който се отличава с футуристичен дизайн, наподобяващ според авторите си влак-стрела. Е, на нас ни наподобява повече на Hyundai Staria... Този модел бележи дебютното производство на електромобили от базирания в Пекин стартъп, след поредица от хибридни SUV автомобили рейндж екстендър.


Li Auto Mega


Ли Ксианг, главният изпълнителен директор на компанията, публикува снимки на електрическия миниван в официалния си акаунт в социалните медии, разкривайки на практика външния дизайн на предстоящия модел. В публикацията главният изпълнителен директор предизвиква своите последователи да познаят коефициента на аеродинамично съпротивление на EV.

Неговата стойност все още не е обявена от компанията, някои коментатори предполагат, че може да бъде около 0,21. Покрити с камуфлаж прототипи на Li Auto Mega бяха забелязани в Китай по време на тестове за разработка, а серийният модел се очаква на пазара съвсем скоро.


Li Auto Mega

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Ходете, гледайте и карайте донгото яхта, което бричката много го хвали. Толкова глупости не бях виждал на едно място. Тогава ще разберете, че китаеца няма никакъв шанс следващите поне 5-10години!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "който копира напълно стилистиката на популярния корейски модел"-----------Я авторчето да си смени диоптъра, после да отвори снимки на двата вана паралелно един до друг и след това да си скъса дипломата.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Владо ( преди 6 месеца )
    Само в предницата има прилика. На китайчето е по-скосена. Корееца е дизел. Даже и фейслифта е дизел. От декември 22-ра няколко се возих и карах корееца. Много недодялан. За 120 К лева не е добре.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Щом пита, значи коефициентът на челно съпротивление ще е много добър. Китайците са много добри в копирането, но вече не копират само продукти на които да правят некачествени копия, а копират философии на компаниите. Например философията на toyota да вземе някакъв продукт и да направи негово по-добро копие като го произведе ефективно на по-ниска цена от оригинала. Странно е че toyota изостави тази своя философия за да пести пари и остави на други да им проектират автомобилите и си лепят емблемите