IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски суперлуксозен седан беше оценен на 680 000 долара

Близо 6-метровият Hongqi L5 получи разрешение за масово производство

Луксозният бензинов седан Hongqi L5 получи разрешение за производство от китайското правителство. Машината с дължина 6 метра и 4,0-литров V8 двигател е проектирана за нуждите на високопоставените китайски служители, но ще бъде пусната в свободна продажба с цена от 5 млн юана (680 000 долара).


Hongqi L5


Hongqi е марка от най-висок клас на държавната корпорация FAW Group. Първоначално тя е създадена за нуждите на високопоставени служители на Китайската комунистическа партия. По-късно автомобилите Hongqi стават достъпни за всички, като в момента те се предлагат в три серии.

Първата е H-серията, която е насочена към средния до висок пазарен сегмент. Втората е Q-серията, която е предназначена за корпоративни клиенти. И последната е L-серията, която включва най-луксозните автомобили за държавни чиновници, както и за хора от големия бизнес.


Hongqi L5


Седанът се отличава с дизайнерски си език, като той е подобен на този на лимузината Hongqi CA770. Новият модел получава същите кръгли фарове и голяма правоъгълна хромирана решетка. В горната част на линията на предния капак на L5 има червена ивица и лого Hongqi, което се вижда и на предните калници. Отзад е поставен надпис „红旗“ (Hongqi), като представители на марката твърдят, че тези знаци за изписани с почерка на Мао Цзедун.

Размерите на Hongqi L5 са 5980/2090/1710 мм с междуосие 3730 мм. Той е с 411 мм по-дълъг, с 19 мм по-тесен и с 20 мм по-висок от Mercedes-Benz Maybach S-Class (Z223). Собственото тегло на лимузината е 3150 кг, а брутното тегло е 3550 кг, като в колата могат да седят не повече от 4 човека.


Hongqi L5


Под капака на луксозния седан е поставен 4,0-литров V8 двигател CA8GV40T-03, развиващ 387 к.с. Моторът е модификация на агрегата, който задвижва огромния SUV - LS7, като е собствена разработка на Hongqi. Максималната скорост на L5 достига 220 км/ч.


0 от 500