IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозните китайски коли ще се правят и в Италия

Марката Hongqi открива собствен завод в Реджо Емилия

Американската фирма за автомобилно инженерство и дизайн Silk EV и китайският автомобилен производител FAW съобщиха, че ще продължат с плана за производство на електрически автомобили в Италия.


e-hs9sliver1


Стойността на проекта на съвместното предприятие Silk-FAW се оценява на над един милиард евро (1,02 милиарда долара). Според последната информация Silk-FAW ще финализира закупуването на земя в град Реджо Емилия, където ще бъде построен завод. И се очаква в началото на септември да има церемония по откриването на изграждането на обекта, който ще включва и централата на компанията с изследователски център.

Новата компания планира да разработва и произвежда луксозни електрически и хибридни хиперколи под марката Hongqi в Китай и Италия. По-рано този месец управлението на регион Емилия Романя се обърна към Silk-FAW за уверение на фона на опасенията на местните власти, че планът може да не се осъществи. Членът на борда на Silk-FAW - Li Chongtian, който е и ръководител на FAW Capital Holding Co., подразделението, отговарящо за външните инвестиции на FAW, обаче потвърди, че FAW напълно подкрепя проекта.


Hongqi


Очакваше се производството да започне в началото на 2023 г., но тези намерения няма да се осъществят, защото Silk-FAW разкри за проблеми с ипотеката, необходима за закупуване на земята за завода.

От регионалното правителство на Емилия Романя и град Реджо Емилия заявиха, че видеоконферентната връзка в понеделник е била „необходима и важна“, но добавиха, че все още очакват да получат протокол, подписан от ръководителите на Silk-FAW, потвърждаващ техните ангажименти.

 

 

0 от 500