IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari започна да продава суперколи за биткойни

Засега сделките с криптовалута ще бъдат достъпни само за една държава

Ferrari започна да приема криптовалута като плащане за своите суперколи. В момента тази практиката засяга само една държава и само три вида активи, но в бъдеще броят на страните, както и на валутите, ще бъде разширен коментира маркетинговият директор на компанията Енрико Галера пред Reuters.


криптовалута


Засега Ferrari с криптовалута ще може да се закупи само в САЩ, където компанията започна да приема транзакции в Bitcoin, Ether и USDC. При това Ferrari няма да начислява допълнителни такси, като цените на колите ще си останат същите. Повечето дилъри на марката в Северна Америка вече са приели новата система или планират да го сторят съвсем скоро.

В бъдеще Ferrari ще разшири тази практика към европейски страни и други активи, но тя ще се прилага, само когато местното законодателство позволява плащания в криптовалута. Така, например, няма да може да се купи Ferrari с биткойни в Китай.

Въведена е нова схема на плащане в отговор на търсенето на пазара - според Енрико Галиера редица клиенти на Ferrari са крипто-инвеститори и са направили състоянието си на този пазар. В допълнение, това може да помогне на компанията да разшири аудиторията си до богати хора, които все още не са клиенти на марката.

През 2021 г. Tesla започна да търгува с автомобили за биткойни, като стартирането на приемането на цифрови монети като плащане беше обявено през февруари. Тази практика обаче беше прекратена още през май, а Илън Мъск обясни решението с повишеното въздействие на добива върху околната среда.


0 от 500