IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец, излъгал Tesla да му даде 5 коли, без да ги плати, влиза в затвора

Майкъл Гонзалес успял да препродаде 3 от електромобилите, а единия запалил и поискал застраховка

34-годишен мъж от Шелбърн (щата Върмонт), ще прекара следващите четири години зад решетките, след като призна, че е получил 5 нови автомобила Tesla, без да ги плати. Американецът успял да препродаде три от колите и да изкара близо половин милион долара, съобщава Market Watch.


Tesla Model X


През септември 2018 г. Майкъл Гонзалес прави поръчка за Tesla Model 3 на стойност 58 000 долара през уеб-сайта на компанията. Той предоставя депозит от 2500 и на следващия месец е уведомен, че колата е готова за доставка. Мъжът предоставя на производителя банкова сметка и получава автомобила, а Tesla му дава сертификат за собственост.

Единственият проблем е, че Гонзалес е знаел, че в банковата сметка, която е предоставил на Tesla, няма нужните средства за плащане на колата и разходите по нея. Още на следващата седмица компанията се свързва с мъжа и го уведомява, че транзакцията не може да бъде завършена. Той пренебрегва съобщението и продава получения Model 3 на търговец на употребявани коли за 42 000 долара.

След това Гонзалес повтаря упражнението още 4 пъти, като всеки път получава много по-скъпия Model X. В някои от случаите той регистрира като собственик сегашната или бившата си приятелка, като всеки път предоставя на Tesla банкова сметка с недостатъчно средства. Мъжът успява да продаде един Model X в Craiglist за 108 000 долара и един в eBay за 97 000 долара.

Схемата на мошеника стигнала своя връх през 2019 г., когато той получава още един Model X, без да плати, но този път от Tesla не му предоставят сертификат за собственост. Гонзалес закарва колата на замръзналото езеро Шамплейн, където я запалва, след което подава иск пред застрахователя. От компанията, застраховала колата, обаче настояват да разговарят лично с него, но той не се появява на срещата.

От Tesla взимат мерки и изпращат човек, който да вземе обратно един от електромобилите, доставени на Гонзалес. Мошеникът обаче успял да избяга и да скрие колата в склад.

В крайна сметка мъжът е арестуван и изправен пред съда, където през април се признава за виновен по всички обвинение. А тази седмица излезе и присъдата му - 4 години затвор, като освен това той ще трябва да върне на Tesla 493 000 долара и да плати на компанията още 231 900 долара, които е спечелил от препродажбата.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пътешественик ( преди 4 месеца )
    Секса при црняците в затвора в Алабама ще е невероятен и ще му сменят халката от метрична на инчова по американските стандарти
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    един сключил договор с вдигнят палец в електроннен месинджър така че няма проблем да си купиш нещо и после да го платиш имат съдебна система работеща
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Как тъй ти дават сертификат за собственост без да си платил?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Хех, първо място по продажби пред Тойота?? Ха-ха, каквото и да пиеш - намали дозата.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Най-бързият растеж на автомобилна компания в историята: от 0 до 1-во място по продажби (пред Тойота) за точно 20 години (01.07.2003 - 12.10.2023). Най-бързите иновации на поточна линия: служител предлага промяна на връзката заряден порт-батерия, която качва зарядната мощност от 200 на 250 кВт и тя е внедрена в производство за 3(три) часа. Първите: сонар, виждащ през метал (Model X), многоканална термопомпа (Octovalve), ел.ротор в карбон (Plaid), Semi с документиран 800км пробег с 36.7 тона товар
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Визионер е точната дума. Човекът, който обърна целия индустриален, икономически и маркетингов свят с хастара навънка. Чиито компании държат една дузина абсолютни рекорди: Първите ракети с обратно приземяване - гола мечта за НАСА и РОСКОСМОС, съзвездие от микросателити и 1-ят в света масов сателитен интернет, 1-то частно извеждане на астронавти в орбита, най-добрата кола за 86 хил.$ в историята - Plaid, най-много поръчки за продукт в историята, най-голямата сграда на планетата - Giga Nevada и т.н
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Това че Илон Мъск е изпечен лъжец, надали е тайна за някого. Най-лошото е, че в 90% от случаите си вярва на това, което говори въпреки, че за всички останали обещанието изглежда невъзможно. Но пък това си има и хубава страна - в част от случаите ни доказва, че сме сгрешили и постига "невъзможното". В другите 80% от лъжите, обикновено лъже за сроковете, защото поставя нереалистични срокове на екипите си. Но в крайна сметка рано или късно обещанията се изпълняват, за разлика от toyota например.
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Съвесем естествено е клиентите на Тесла да са измамници - кой друг би си купил автомобил от изпечен лъжец като Илонката?
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Този случай с изгорялата тесла върху замръзналото езеро си го спомням. Потърсих в YouTube видео за да проверя дали това е модел Х и дали става въпрос за същия автомобил и хоп изненада - същата новина в формата на видеоклип, заедно с имената и снимката на извършителя са качени преди две години в YouTube https://youtu.be/0EteaWu1sxw поне получих отговор, че става въпрос за същата изгоряла Тесла върху езерото. Колко ли е още от 100-те и няколко изгорели тесли в годините са запалени умишлено?