IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец осъди полицията за арест, защото предупреждавал за "капан за скорост"

Джонатан Гесфорд твърди, че конституционните му права на мирен протест са били нарушени

Капаните за скорост са ежедневие за шофьорите почти навсякъде по света, но мъж в Делауеър даде полицията на съд, след като органите на реда осуетяват опита му да предупреди шофьорите за наличието именно на такъв капан. Съдия отсъди в полза на лицето, което заяви, че конституционните му права са били нарушени в рамките на кавгата. В резултат на това щатската полиция на Делауеър се съгласи да изплати солидно обезщетение в размер на 50 000 долара.


Джонатан Гесфорд
 

Въпросният човек е 54-годишният Джонатан Гесфорд, който решил да предупреди шофьорите за скоростен капан по участък от път 13 близо до Смирна, Делауеър. Според CBS News, Гесфорд стоял отстрани на пътя с картонен знак, на който пише „радар напред“, когато полицаите се приближават до него. Както се вижда на видео, публикувано в YouTube от Straight Arrow News, полицаи изтръгват знака от ръката на Гесфорд, след като заявяват, че той е „нарушава Първата поправка“. Но инцидентът не свършва дотук.

След като табелата е разкъсана, полицаите оставят Гесфорд да си тръгне, но докато си тръгва, в доклада на CBS се казва, че той им показва среден пръст. Това кара отговорните полицаи да го преследват, като се твърди, че те достигат скорост от 100 мили в час по път с ограничение 55 мили в час, за да настигнат Гъсфорд. Съобщава се, че полицаите са заплашили да арестуват Гесфорд, да конфискуват автомобила му и да се обадят на социалните служби, за да вземат сина му. В крайна сметка полицаите му написали акт за неправилен сигнал с ръка.

Инцидентът се случва през март 2022 г. Документите показват дело, заведено през февруари 2023 г., като присъдата за $50 000 идва в полза на Гесфорд на 1 септември. Допълнителен видеозапис от полицията показва разговор между отговарящ полицай и надзирател след спирането, в който се обсъжда валидността на показанията на полицията. Полицаите признават, че обвиненията им се несъстоятелни и те в последствие отпадат.

Според The ​​Messenger инцидентът е довел до вътрешно разследване, като някои от служителите са наказани дисциплинарно за действията си.

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    хАмерикански простотии. Не са прави ченгетата, но в случая и другата страна се е държала незаконно. Най-малко показването на среден пръст е наказуемо деание по белия свят. Вървете в западна Европа и покажете среден пръст да видите какво ще стане. Ако е на полицай в ареста и голяма глоба над 1000 евро, а ако е на друго лице само глоба и евентулно съд, ако сте го правили и друг път.