IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия затварят автокъщи заради продажба на коли с проблеми

Първите санкции за некоректни търговци от Острова вече са факт

Службата за търговски стандарти към Обединеното Кралство заяви, че е извършила покупка под прикритие на употребяван Ford KA от автокъща JPH Autos, след като е получила множество оплаквания от недоволни клиенти.


автокъща


Експерти от службата купуват колата, която се рекламира на уебсайта на JPH Autos и възлагат на специалист да ѝ направи обстойна техническа проверка. Той открива редица проблеми, които правят превозното средство негодно за движение. Сред най-значиминте проблеми са тежка корозия на шасито, силно корозирали винтови пружини и влошена изпускателна система. Кормилното управление също е неизправно, дори при ниски скорости, а задните светлини не работят.

Веднага след проверката е алармилан съда в Нюнитън, който повдига обвинение на собственика на автокъщата. Той се признава за виновен по обвиненията съгласно Разпоредбите за защита на потребителите от нелоялна търговия от 2008 г., Закона за дружествата от 2006 г. и Закона за движение по пътищата 1988 г.

За смекчаване на отговорността търговецът посочва, че не той е извършил продажбата, а служител на неговата фирма. Въпреки това съдът затваря автокъщата JPH Autos и глобява собственика със £120 с £30 допълнителна такса, като той е осъден и да заплати разноските по отстраняване на дефектите по продадения от него автомобил.

След случката Хауърд Робъртс от Съвета на окръг Уоруикшър заяви: „Когато купуваме употребяван автомобил, независимо от цената му, трябва да сме уверени, че превозното средство, което купуваме, е изправно и безопасно за шофиране. Неизправните превозни средства излагат на риск живота на всички участници в движението и Службата за търговски стандарти ще продължи да предприема действия, за да предотврати продажбата на потенциално опасни и неизгодни за движение превозни средства.“


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    A ANGELOV ( преди 6 месеца )
    Вий кви жомели стеФорд Ка... баш *** тез коли само ще сменят простата и тва е...а и глоба 120 кинта, честно ли ве
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хахо ( преди 6 месеца )
    Евроджендъри!Че купуваш че и гаранция че и съд осъдил за една седмица.Мани бегай от тия европейски зиг.зици!Ние сме православни ела Дупница ела в горубляне лабаво нема
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Айде ( преди 6 месеца )
    О, директно затваряйте тогава Горубляне и изхвърляйте всичкия *** от там - всичко е кирлив дизел , с проблеми (временно закърпени с добавки) - Преди си бях купил от там кола, знаете Уникат , прекрасна работа на мотора, нз си какво - и трябваше да й правя после основен ремонт. Тия дето продават там са не за пребиване, а следващото. Затова и повече няма да стъпя там, освен да залея некое петно с бензин и да го запаля. Аман от *** и б*клуци горублянски !
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до V-1 ( преди 6 месеца )
    Няма значение че отпада, щом се опитват да се отърват веднага от задължението, значи не могат да го покрият, та дори да е за износ, пак стой далеч от такива автокъщи.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 6 месеца )
    Тази гаранция която дават в Германия автокъщите, важи за старната. Тоест колата трбява да бъде в Германия. Ако изнесеш колата от страната, тя отпада.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 6 месеца )
    Тук обикновено има и клауза в договора: купувам колата в състоянието в което е....!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    То като цяло там ако се вгледаш в обявите и търсиш коли с валиден технически, валидна регистрация, обявена като за без инциденти, без подобни клаузи още в обявата и се оказва, че колите там са по-скъпи от тези в БГ. А у нас цената включва транспорт и надценка - поне 2000лв. За по-скъпи коли стига и до 5000лв.
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Те измамите оттам са дошли при нас. Не сме открили топлата вода. Но просто като купуваш кола в Германия отиваш в голяма автокъща, четеш внимателно документите за продажба и нямаш грижи. Там е задължително ако юридическо лице продава на физическо да има 6 месеца гаранция, че няма скрити дефекти. Виждал съм доста обяви в мобиле де където в прав текст пише, че не продават на частни лица. Видиш ли това, бягай далеч. Също като видят чужденец, му пробутват клауза в договора че се отказва от гаранция.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Подобно е положението и в Германия според един приятел. Пък и като съм гледал този, дето води предаването Wheeler Dealers, и там положението не е по различно. Ако мазен тип като Майк ми предложи автомобил, навярно ще откажа дори да я огледам.
  • #1
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Илиян ( преди 6 месеца )
    Аматьори! Елате в БГ, тук колата ще е намазана старателно с майонеза, според една статия отпреди няколко дни. Освен това, ако се оплаче купувача, че колата е неизправна, ще го набият от автокъщата, ще запалят колата и ще го осъдят за оронване на престижа и за възстановяване на разходи за майонезата.