IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има и по-непрозрачни пазари за коли втора употреба от България

Проучване ни поставя на пето място от 23 държави в Европа и САЩ

Най-непрозрачният пазар за употребявани автомобили в Европа е този в Латвия, а българският е на пето място, сочи проучване на carVertical, за което информира Automarket. Най-прозрачният пазар за коли втора употреба е във Великобритания.

 

901229l (1).jpg

 

Анализът обхваща 23 държави в Европа и САЩ за период от 12 месеца. Изследването се основава на данни от реални отчети за автомобили, закупени от клиенти на платформата.

Взети са под внимание 6 основни критерия - процент автомобили с върнат пробег, средна стойност на изтритите километри от одометъра, процент повредени автомобили, средна стойност на щетите, процент внесени употребявани автомобили и средна възраст от проверените автомобили.

 

898705l.jpg

 

Според проучването Белгия е страната с най-малко употребявани коли с променен пробег (9,01%), а на второ място е Франция с 9,6%. Причината при французите е ясна - в страната има едни от най-високите глоби за измами с пробег. Тук България е на 9-то място с 11,34 процента. На върха на „черната“ класация е Латвия с 23,62 процента коли с манипулиран километраж.

 

895274l.jpg

 

Второто място се заема от Украйна, която пък е страната шампион по внос на автомобили с 80,23 процента. В тази класация България е на четвърто място със 75:84 процента. Във Великобритания са внесени най-малко коли – 10,74 процента, но там автомобилите са с десен волан.

 

 

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Cobra ( преди 1 година )
    За другите държави не знам, но в България върнатите километри са близо 100%.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Като си купувах едната кола, на километража пишеше заветните 130 000 км. Отивам да сменят консумативи след покупката и този от сервиза ме пита - колко километра да пиша на листчето. По километраж - 130 000, по листче от предния сервиз, сложено за смяна на маслото - 220 000 км. Те така за километрите. Като си купувам кола, викам монтьор да огледа колата и не се интересувам от километрите.
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В България само 11% с променени показания.. Мда верваме
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нидерландия липсва, а САЩ е наличен. Какви са тези измислени класации, тип 'стъкмистика'?
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    дон чикен ( преди 1 година )
    какви са тия графики с 5х3 пиксела едвам се вижда?