IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda подготвя премиерата на новата MX-5

Японският производител показва концепция на бъдещия спортен автомобил

Голяма част от японските автомобилни производители сега се подготвят за автомобилното изложение в Токио, на което ще представят най-новите си разработки. Един от тях е Mazda, която възнамерява да акцентира върху отделен щанд, посветен на MX-5, със слогана „Бъдеще, създадено от любовта към автомобилите“.


Mazda - концептуален модел


Компанията отбелязва, че на изложението ще бъдат представени различни версии на „модела-икона“, включително първото поколение MX-5, по-малко копие на спортна кола, предназначена за деца, както и настоящата версия. Основният експонат обаче ще бъде мистериозна концепция, която очевидно е свързана с MX-5.

От Mazda засега държат в тайна името на въпросното превозно средство. Компанията предлага тийзър, който частично разкрива задната част на автомобила. На снимката виждаме затъмнен силует с диодни полукръгове, действащи като задни светлини, както и чифт червени тънки вертикални ивици в центъра на задната броня и светещ надпис с името на марката.

Този дизайн може да изглежда познат на мнозина и има причина за това: задната част на концепцията Mazda Vision Study, която марката показа през ноември миналата година, изглежда по същия начин. Възможно е новият концептуален автомобил да подчертае еволюцията на миналогодишния модел. Още тогава се предполагаше, че Mazda е показала предвестника на новото поколение спортен автомобил MX-5. Най-вероятно сега ще научим повече подробности по темата.

Изложбеният автомобил Mazda Vision Study беше показан на видео като част от представяне на стратегията на марката до края на настоящото десетилетие.

Припомняме, че сегашното четвърто поколение Mazda MX-5 дебютира през 2014 г.

Актуализираната версия получава пълно LED осветление както отпред, така и отзад, и разширена палитра от цветове на каросерията – появи се нова опция Aero Grey Metallic. Към списъка с оборудване е добавен адаптивен круиз контрол, а в купето е монтиран по-голям сензорен екран на информационно-развлекателната система - 8,8 инча. Мощността на 1,5-литровия атмосферен двигател е увеличена с 4 конски сили до 134 к.с., докато тази на 2,0-литровия двигател остава същата - 184 к.с.

По-рано беше съобщено, че наследникът на Mazda MX-5 вече се „пече“: някои фотографи успяха да уловят първите прототипи по време на тестове.

Ръководителят на отдела за развитие на Mazda Europe Йоаким Кунц отбеляза миналата година, че всяко поколение на MX-5 има жизнен цикъл от приблизително десет години, което означава, че петото поколение в момента е в активно развитие. По предварителни данни спортният автомобил ще получи уникална платформа и може да запази двигателя с вътрешно горене и задното предаване.

 

 

0 от 500