IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Капсули с интериор Maybach ще возят туристи в Космоса

Луксозният бранд ще си партнира компанията Space Perspective, която обещава пътешествия за богаташи

Mercedes-Maybach несъмнено произвежда едни от най-луксозните автомобили на планетата. Сега елитното подразделение на марката с трилъча звезда започва партньорство със стартъпа Space Perspective, опитвайки да излезе извън пределите на планетата Земя.


Mercedes-Maybach and Space Perspective


Партньорството, разбира се, започва на земята. Maybach EQS SUV ще действа като официално транспортно превозно средство за програмата Space Perspective (когато или ако тя започне да функционира), превозвайки по шест пътника от желан адрес до космическата капсула, която ще ги отведе на пътешествие извън земната орбита. Към всяка капсула е прикрепен масивен SpaceBalloon, задвижван от водород, който издига пътници със скорост 22,5 километра в час до височина около 30,5 километра (истината е, че че космосът започва на около 100 км височина, така че рекламните обещания са леко пресилени...).

Всяко пътуване трябва да отнема около шест часа; два часа нагоре, два часа плаване в космоса и два часа на връщане. Не е необходимо ракетно гориво. И подобно на електрическия Mercedes-Maybach EQS, пътуването Space Perspective е въглеродно неутрално и „напълно безшумно“, отбелязва основателят и съизпълнителен директор Джейн Пойнтър.


Mercedes-Maybach and Space Perspective


„Ние отвеждаме хората в космоса, но по много различен начин, отколкото най-вероятно някога сте си представяли“, казва Пойнтър. „Това не включва ракети, няма високи стойности на ускорение, няма космически костюми – нищо от това. Вместо това използваме балон, който нежно отвежда хората в космоса, за да изпитат това типично астронавтско изживяване.“

Вътрешността на капсулата Space Perspective изглежда като луксозен SUV с шест подобни на шезлонги стола, обърнати към масивни прозорци – по-големи от всеки космически кораб, отбелязва Пойнтър – с централен бар, малко зеленина и да, дори баня. Интериорът е проектиран от Space Perspective, но това може да се промени чрез това партньорство.


Mercedes-Maybach and Space Perspective


В бъдеще Maybach планира да постави собствен печат върху интериора на всяка капсула. „В крайна сметка това усилие ще завърши с участието на Maybach в интериорния дизайн на капсулата“, отбелязва Даниел Лескоу, ръководител на Mercedes-Maybach в САЩ.

Първата мисия Space Perspective е настроена да стартира по-късно през 2024 г., като тестовете в момента продължават. А цената на място е 125 000 щатски долара, което означава, че полетите ще бъдат ограничени изключително до хора, които вероятно могат да си позволят да купят Maybach EQS.

„Предстои да се върнем към тестови полети първо без екипаж, а след това да започнем тестови полети д екипаж в средата на следващата година… и след това около края на годината ще започнем реални космически екскурзии за клиенти“, казва Пойнтър. „Така че за нас е невероятно вълнуващо време да пуснем подобна услуга на пазара. Вече имаме над 1650 души, които са закупили билети за космоса!

0 от 500