IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи още един спортен SUV

Моделът Sport е четвъртият в новото семейство Crown

Toyota успя за обърка мнозина с имената на новото поколение на Crown, което се състои от 4 модела. Версията Sedan, продавана в САЩ, всъщност не е чист седан и се предлага като Crown Crossover в Япония. Има и Crown Estate, което обаче не е комби, тъй като има формата на SUV. А сега японският производител представя Crown Sport, който всъщност е SUV, но пък е по-малък от Estate.


Toyota Crown Sport


Изобщо, объркването е сериозно, тъй като повечето хора са свикнали да приемат Crown като седан, но и това не е правилно, защото 15-те поколения на модела досега се предлагаха в какви ли не варианти. Имаше комби, купета, ванове и дори пикапи, така че определено не можа да има ограничения за това какъв тип превозно средство трябва да носи популярното название.

Най-новият вариант – Sport, първоначално ще се предлага само с хибридно задвижване, но през декември ще излезе и версия с PHEV. Размерите на модела са дължина от 4791 мм, широчина – 1880 мм и височина 1560 мм. Разстоянието между двете оси е 2769 мм, като за модела са избрани 21-цолови джанти.


Toyota Crown Sport


Задвижването на модела е към задната ос, където окачването е независимо. В основата на хибридния агрегат е 2,5-литров бензинов атмосферен двигател, но от Toyota възлагат повече надежди на предстоящия PHEV агрегат. Неговите характеристики не се разкриват, като от компанията посочват единствено, че той „ще предлага висока мощност и голям пакет литиево-йонни батерии, благодарение на които ще разполага с достатъчен пробег само на елекричество“.

Хибридната система няма да навреди на пространството в самия автомобил. Това ще бъде и първият модел на Toyota, оборудван със „звукоизолиращ таван“, който отразява звуците в купето. Промени в интериора спрямо стандартния модел не са правени, като той получава 12,3-инчови екрани и всички технологии, с които е оборудван и седана.


Още снимки на Crown Sport - вижте в галерията:


Toyota оценява Crown Sport на 5 900 000 йени, което прави около 39 600 долара. За вътрешния пазар компанията предлага и абонамент от 450 долара на месец, като за 7 години, колкото е срокът на договора, цената излиза около 53 000 долара, тъй като има и годишни такси от 1100 долара.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Интересно ( преди 6 месеца )
    Ако е проектирано Фирарето съвместно с Тойота означава че от Фераре немат пари
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Напоследък са ярки като дизайн.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    ужасно е да си купиш ферари и да си не различим от тойота
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Спорт е ( преди 6 месеца )
    Закото дизайна е обтекаем,сравняват го с Ферари Пуросангве,като интересното е ,че и двете коли са проектирани едновременно с доста сходни решения.Страничната им линия е почти еднаква.С 340 коня е ,спортни седалки,21 цола гуми и 5,7 сек до 100.Да си призвая за първи път От времето на Селика кола на Тойота ми харесва.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Технически ( преди 6 месеца )
    Колата представлява по-луксозен и красив RAV4 . Със същия мотор и хибридна система е. Единствено най-високото ниво ще се предлага с hybridmax, която хибридна система е коренно различна - с 2,4 литра турбо и по-различна скоростна кутия. Мисля, че беше около 340к.с. съвкупна мощност. Въпросът е дали изобщо ще се продава на европейските пазари или само в САЩ и Япония.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Така и не разбрах, кое му е спортното? Двигател (който не се разкрива), пътно поведение? Или само пакета се нарича "Спорт", само защото е качен на 21 джанти???